Beskedet till CSKA: Han vill stanna i Gais

Han är i Gais på lån från storklubben CSKA Moskva – och nu hoppas matchhjälten på att få blir kvar i Göteborg. – Ja, de vet att jag vill stanna, säger Alibek Aliev efter 2–1 mot Halmstad.

ANNONS
|

Han är född i Ryssland, men flyttade till Vänersborg som femåring. Som tonåring skolades han i Elfsborg innan CSKA Moskva slog till och erbjöd Alibek Aliev ett femårskontrakt. Sedan dess har 20-åringen tillhört en av Europas stora klubbar, men varit utlånad.

– Jag har tre och ett halvt år kvar med Moskva och jag ska tillbaka dit i januari och åka på träningsläger med dem i några månader. Och sedan får vi se, jag hade jättegärna varit kvar i Gais. Jag tror det blir en ny utlåning, säger Aliev.

Han gjorde i går sitt andra mål för Gais när han avgjorde en svängig match mot topplaget Halmstad. Gais tog ledningen genom Johan Ramhorn, som rakade in en retur på Craig Hendersons skott.

ANNONS

HBK kvitterade genom skyttekungen Alexander Ruud Tveter, men i den underhållande andra halvleken byttes Aliev in och visade klassen direkt. Tränare Benjamin Westman:

– Vi lyfter oss när han kommer in. Det blir lite av en ”game changer” tycker jag.

Med drygt tio minuter kvar satte Aliev avgörande 2–1 på perfekt passning från Dardan Rexhepi – mannen som hållit Moskva-talangen utanför startelvan.

– Alibeks enda bekymmer att han konkurrerat med Dardan, Han har varit hur bra som helst sedan han kom från Moskva, det har han visat i U21-matcherna framför allt, säger Westman.

Gais jobbar nu för att försöka förlänga lånet över även nästa säsong. Och Aliev själv stannar gärna kvar i Göteborg.

– Jag trivs jättebra här, det är en fin förening som tar bra hand om mig. CSKA vet att jag vill stanna, men alla ska komma överens och bli glada. Vi får se, säger han – trots att han inte fått särskilt mycket speltid i Grönsvart.

– Jag har inte fått spela så mycket, utan det har varit mest i U21 där jag har gjort bra ifrån mig. Men jag har fått konkurrera med Dardan som är en av Superettans bästa anfallare, så det är inte så mycket att göra, det är bara att kriga på och när man får chansen får man ta den, säger han.

ANNONS

Efter två raka förluster tog Gais en efterlängtad trepoängare och tränare Westman hade tidigt på känn att det skulle bli en bra fredag.

– Jag kände mig rätt så segerviss i onsdags när jag var på The Cure och de spelade Friday I’m in love. Jag ville se kärlek i dag och det fick jag.

ANNONS