Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

BESKEDET: Stjärnan stoppas från spel i rivalmötet

Liverpools mittback Joel Matip kom inte till spel mot Manchester United på söndagen - klubben är rädda att straffas av Fifa om han spelar.

25-åringen har tidigare aviserat att han inte avser spela för det kamerunska landslaget för att istället satsa på klubblagsfotboll. Trots det var han med i Kameruns preliminära trupp till Afrikanska mästerskapen.

Matip kommer inte att deltaga i mästerskapen, men har inte avregistrerats av Kamerun. Därför vågar Liverpool inte låta honom spela mot United, av rädsla för att straffas av Fifa.

"Det kamerunska förbundet har inte bekräftat att Matip därför kan spela klubblagsfotboll under de afrikanska mästerskapen. Liverpool har upprepade gånger sökt, som ett akut ärende, klarhet från Fifa i den här frågan" skriver Liverpool på sin hemsida.

"Enligt Liverpools syn på saken borde spelaren vara tillgänglig för klubblagsfotboll under perioden för mästerskapet och vi kommer att fortsätta jobba för ett snabbt och tydligt besked" skriver de vidare.

Matchen mot Manchester United slutade 1-1, efter att James Milner givit bortalaget ledningen innan Zlatan Ibrahimovic kvitterade i slutminuterna.