Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Patrik Ingelsten. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Patrik Ingelsten. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Beskedet: Patrik Ingelsten lämnar Gais

Han fick ta över huvudansvaret i Gais efter att Bosko Orovic fått lämna klubben.
Nu står det klart att även Patrik Ingelsten gjort sitt i Gais.

Det är Gais själva som nu går ut med nyheten att man inte förlänger kontraktet med tränaren Patrik Ingelsten, som inledde säsongen som assisterande tränare bakom Bosko Orovic.

Men när den sistnämnde sparkades fick Ingelsten kliva in och ta över huvudansvaret säsongen ut. En säsong som slutade med att laget i det sista lyckades säkra ett superettankontrakt utan kval.

Men nu har Ingelsten alltså gjort sitt i Gais. Ett tufft beslut att ta för Jonas Östergaard som är fotbollsansvarig i sportrådet.

– Det är inget roligt beslut att ta såklart.

Östergaard berättar att beslutet är taget då man vill förnya tränarstaben helt inför nästa säsong.

– Det har väl framkommit den sista veckan. Vi har diskuterat fram och tillbaka hur vi ska göra, det är ett gemensamt beslut i klubben. Både med sportråd, fotbollsutskott i styrelsen och nye tränaren (Stefan Jacobsson). Vi har helt enkelt tagit det här beslutet efter noga övervägande om hur vi ska gå vidare, vad som är bäst för Gais. Då tror vi att det är detta.

Det är inget missnöje kring Patrik Ingelstens jobb som föranlett detta?

– Nej, det är det inte. Patrik har skött det jättebra på alla sätt. Det jobbet han har gjort i Gais är vi alla väldigt nöjda med.

Jagar ersättare

Sedan ett tag tillbaka har det stått klart att förre Degerfors-tränaren Stefan Jacobsson blir ny huvudtränare i Gais. Han kommer såklart ha en del i beslutet kring ny assisterande tränare, men inte ensam i beslutet.

– Vi tänker inte att det är en som ska bestämma någonting, utan vi bestämmer saker tillsammans. Vi diskuterar, tar fram olika alternativ, undersöker dem och så tar vi ett gemensamt beslut kring vad vi tror är bäst.

Hur långt gången är processen?

– Det är svårt att svara på. Ingenting är klart förrän det är klart, men vi jobbar på det och vi hoppas att det inte ska dröja allt för lång tid. Sen vad det innebär är jättesvårt att säga.

Men ni har ingen deadline?

– Nej, det har vi egentligen inte. Men vi vill ju få klart det så fort som möjligt. Det är bra för alla parter, att veta förutsättningar. Det är viktigt för hela den nya tränargruppen att kunna snacka sig samman och planera inför starten i januari, så det är klart att det är angeläget att få det färdigt. Men det är inte så att vi inte klarar att driva verksamheten, det viktigaste är att det blir ett bra beslut.

"Önskar alla Gaisare en ljus framtid"

Patrik Ingelsten, som även representerat klubben på fotbollsplanen där han var lagets målspruta, tog över huvudansvaret i Gais under en tuff period.

Superettankontraktet i allra högsta grad var hotat, men han lyckades rida ut stormen. Innan dess hade Ingelsten rollen som assisterande tränare och var även sportchef för Gais.

– Det känns tråkigt att lämna Gais men jag vet ju hur branschen fungerar. Jag får säga tack till alla som jag haft nöjet att jobba med under mina fyra år som spelare, tränare och sportchef. Inte minst då alla kollegor som klarat av de raka och ärliga diskussioner som krävs för att lyckas på elitnivå. Jag är stolt över det jag har gjort för Gais och för att kunna se alla i ögonen efter så lång tid i klubben, säger Patrik Ingelsten och avslutar:

– Jag önskar alla Gaisare en ljus framtid, både på och utanför planen.

Även Gais andre huvudtränare, Tomas Erixon, lämnar. Erixon kom in i laget i september och med den tränarlicens Patrik Ingelsten saknar.

– Stefan (Jacobsson, ny tränare) vill ha ett helt nytt tränarteam. Lite synd att inte få fortsätta. Jag har fått en kick av det här och har haft en rolig tid.

Vad framför allt känner du att du hann tillföra?

– Lugn och ro. Vad de behövde.

Vad händer framöver?

– Jag återvänder till Aneby, om ingen annan ringer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.