Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Får Poya Asbaghi tillgång till André Calisir och Kristopher Da Graca mot Mjällby, eller inte? Bild: Bildbyrån
Får Poya Asbaghi tillgång till André Calisir och Kristopher Da Graca mot Mjällby, eller inte? Bild: Bildbyrån

Beskedet: Mittbacken missar matchen mot Mjällby

André Calisir och Kristopher Da Graca skadades båda mot Varberg senast. För Calisir finns det hopp inför mötet med Mjällby, men Da Graca är inte redo.
– Han kommer inte kunna spela i morgon, säger Asbaghi.

I ett kvavt och halvregnigt väder genomförde IFK Göteborg sin träning dagen innan matchen mot Mjällby som blir den andra matchen i rad mot en nykomling. Tillställningen mot Varberg senast slutade i 2–1-seger, men den kostade två mittbackar.

Både André Calisir och Kristopher Da Graca skadades och fick bytas ut. Dessutom med bara minutens mellanrum.

Ingen av duon deltog med laget under söndagsträningen.

– André hade egen träning idag, säger Poya Asbaghi.

Och där finns det hopp. André Calisir är inte borträknad i matchen mot Mjällby. Ett beslut kring honom kommer att fattas under matchdagen.

Da Graca borta

Däremot ser det mörkare ut för Kristopher Da Graca. Blåvitt kommer inom kort få veta mer om skadeläget kring honom, men klart är i alla fall att han inte finns med i matchtruppen mot Mjällby.

– Han kommer inte kunna spela i morgon, säger Poya Asbaghi.

När Da Graca och Calisir skadades mot Varberg byttes 17-åringen Jesper Tolinsson in och Nzuzi Toko flyttade in som mittback från sin ytterbacksposition. En aktuell lösning även mot Mjällby om både i den ordinarie duon saknas.

– Vi hade en konstellation förra matchen som man får ge beröm, de höll nollan. Så det har varit en lösning. Man vill gärna inte rotera för mycket. Vi har spelat två matcher och haft fem olika mittbackar på de två matcherna utan att rotera i truppen. Jag vet inte hur mycket mer förändringar vi vill göra, men vi får helt enkelt se vilka som är fräschast i morgon.

Har du någon gång varit med om att få båda dina mittbackar skadade inom loppet av en minut?

– Nej, det har jag inte. Men jag får skylla mig själv. Många av frågorna jag fått under försäsongen har handlat om mittbackar och jag har försökt svara på dem. Som en skänk från ovan så vill man ta bort två mittbackar på en gång, säger Blåvitts tränare.

Hur är statusen i truppen annars?

– Just nu är det svårt att säga. Det är en vilodag till innan matchen så mycket kan hända så får vi se, men det är inga större skador, säger Poya Asbaghi.

IFK Göteborg

Läget i laget: Kristopher Da Graca kommer inte till spel mot Mjällby. Smällen han fick mot Varberg var så pass allvarlig att han inte är redo för att spela. André Calisir är ett frågetecken efter sin skada i samma match som Da Graca, men han är däremot inte uträknad från spel mot Mjällby. Calisir går en kamp mot klockan. I övrigt har ett par spelare lite skavanker, men inga allvarligare skador. Jakob Johansson har fortfarande en bit kvar till att vara matchredo.

Trolig startelva: (4-2-3-1) Giannis Anestis – Emil Holm, Nzuzi Toko, Jesper Tolinsson, Victor Wernersson – Tobias Sana, Alhassan Yusuf – Hosam Aiesh, Patrik Karlsson Lagemyr, Sargon Abraham – Robin Söder.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.