Amanda Ilestedt kunde inte spela helgens ligamatch, men är tillbaka mot Göteborg i Championjs League berättar hon för GP.
Amanda Ilestedt kunde inte spela helgens ligamatch, men är tillbaka mot Göteborg i Championjs League berättar hon för GP. Bild: MATHIAS BERGELD

Beskedet: Landslagsbacken med mot Göteborg

Bayern Münchens svenska landslagsmittback Amanda Ilestedt saknades i helgens ligamatch mot Sand (5-0) och var länge ett osäkert kort inför Champions League-returen mot Göteborg FC. På tisdagseftermiddagen lämnade hon klartecken för spel.
– Jag har en bra känsla i kroppen, säger hon.

ANNONS
|

På onsdagskvällen jagar Göteborg FC revansch på FC Bayern München i Champions Leagues 16-delsfinal. För avancemang till åttondelsfinal senare i höst krävs minst seger med 2-1.

Det innebär förlängning.

Första matchen, på Gamla Ullevi, slutade just 2-1 efter ett sent segermål av Bayern München. Inhoppande Mandy Islacker blev tvåmålsskytt i Göteborg.

I mittförsvaret lyckades Bayern Münchens svenska landslagsmittback stoppa alla anfallsförsök förutom ett, det som ledde fram till den straffspark Elin Rubensson satte i mål till 1-1 i slutet av andra halvlek.

Det var länge oklart om Amanda Ilestedt skulle kunna medverka i onsdagens Champions League-möte.

För GP ger hon besked.

ANNONS

Hon spelar.

"De har allt att vinna"

– Jo, men det känns bra. Jag har varit i gång och tränat för fullt i veckan. Jag har en bra känsla i kroppen.

Du var inte med i helgens match?

– Nej, precis. Jag har haft en känning i baksidan. Det känns bra nu, så det är bra.

Vad är känslan inför den avgörande matchen mot Göteborg?

– Jag tycker att vi har en bra känsla, vi gjorde ett bra resultat i serien i helgen. Vi kommer med ett bra självförtroende till matchen.

Göteborg behöver göra minst två mål för avancemang, seger med 1-0 räcker exempelvis inte på grund av bortamålsregeln.

Går det att göra två mål mot Bayern på Campus i München?

– Nej, det hoppas jag inte att det gör! Vi måste såklart vara förberedda på att de för vinst. De har allt att vinna. Det kommer bli en tuff match, säger Amanda Ilestedt.

ANNONS