Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Bildbyrån

Beskedet: Jamieson spelar inte - han kan ersätta

Scott Jamieson spelar inte mot AFC - en skada i baksida lår sätter stopp. Då kan Martin Smedberg-Dalence bli australierns ersättare. – Ingen position känns främmande för mig, säger yttermittfältaren.

IFK Göteborg gjorde på söndagen sin första träning på Gamla Ullevis hybridgräs. Scott Jamieson, som tidigare i veckan fick en känning i sin ena baksida, fanns med på plan - men körde på egen hand. Och efter träningen bekräftade Jörgen Lennartsson att australiern inte är aktuell för spel mot AFC Eskilstuna på måndagen.

– Men förhoppningsvis kan han vara aktuell för spel i nästa match mot Östersund. 

Träningen avslutades med spel tio mot tio, då spelade Edvin Dahlkvist vänsterback i det ena laget. I det andra laget var det Martin Smedberg-Dalence som tog hand om den positionen. 

Och yttermittfältaren är redo om det blir han som får chansen som vänsterback. 

– Det är svårare att komma åt sin högerfot där, men jag känner ändå själv att en av mina starkare egenskaper är spelförståelse, så jag kommer nog kunna lösa det ändå om det krävs. 

"Ingen position är främmande" 

Han har spelat vänsterback tidigare – även om det är sällan. 

– Jag gjorde det i ungdomslandslaget och jag gjorde det även i Gunnilse när jag kom fram där. Det finns ingen position som är främmande för min del.

Även i Svenska cupens kvartsfinal mot IFK Norrköping fick 32-åringen göra ett par minuter på positionen. Den matchen inledde han som högerback - men under slutdelen av mötet bytte han kant med Emil Salomonsson och flyttade över till vänsterkanten. 

– Det kändes faktiskt bättre den korta tiden jag spelade där. Får jag chansen, eller vem det än är som får möjligheten att spela där, är det bara att gå in och köra och ta chansen. Jag är van att spela på många olika positioner, jag tror det är skönt för tränaren att ha en sådan spelare i truppen.