Beskedet: Häckens match flyttas

BK Häcken får som de vill. Det planerade mötet med Djurgårdens IF den 9 september kommer att flyttas till ett nytt datum.
– Väldigt positivt beslut för fotbollen, säger klubbchefen Markus Jodin till BK Häckens hemsida.

ANNONS
|

I förra veckan tog förbundskapten Roland Nilsson ut den svenska U21-trupp som ska EM-kvala mot Island (borta, 4 september) och Italien (hemma, 8 september).

BK Häcken hade fyra spelare med, Leo Bengtsson, Daleho Irandust, Patrik Wålemark och inlånade Pontus Dahlberg. Glädjande såklart.

I det där fanns dock också en fundersamhet.

Hur blir det med den allsvenska hemmamatchen mot Djurgårdens IF den 9 september, alltså dagen efter kvalmötet med Italien? Vi kan ju inte kliva in i den matchen utan de fyra spelarna? Och inte heller utan Jasse Tuominen som är iväg med det finska landslaget?

Häcken bad om att få flytta matchen, men fick avslag av Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté.

ANNONS

En överklagan lämnades in till överklagandenämnden. Under onsdagen beslutade de i ärendet.

Det blev till glädje för BK Häcken.

Nämnden skriver i sitt beslut att ”Med hänsyn till den korta tiden mellan landskampen i U21-landslaget den 8 september och den planerade matchen i förbundsserien den 9 september måste en kollision i bestämmelsens mening anses föreligga i detta fall. Därmed har Häcken enligt Överklagandenämndens bedömnings rätt att på begäran få matchen flyttad.”

BK Häckens klubbchef Markus Jodin är nöjd med överklagandenämndens beslut.

– Det är ett väntat och väldigt positivt beslut för fotbollens och Allsvenskans sportsliga integritet, säger han till BK Häckens hemsida.

Klubbchefen tycker inte att beslutet bara gynnar BK Häcken, utan hela allsvenskan.

– Det här är en match i den absoluta toppstriden och självklart är det av intresse för fler lag och för allsvenskan som liga att den avgörs på planen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS