Beskedet: Discovery och Telia överens

Telias fotbollsintresserade kunder kan andas ut. Telebolaget och Discovery, som numer äger rättigheterna till allsvenskan och superettan, har kommit överens om ett distributionsavtal, det skriver Discovery Networks i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Den 3 mars släcktes alla Discovery Networks kanaler ned för Telias kunder. 710 000 personer drabbades. En av anledningarna var att parterna inte kom överens om hur allsvenskan- och superettanmatcherna skulle visas.

Från och med i år äger Discovery Networks rättigheterna till de två ligorna och stora frågan var ifall premiärerna i april skulle hotas.

Men nu kommer beskedet som får fotbollsfantasterna som har Telia att andas ut. Parterna är överens och Discovery Networks kanaler är tillbaka i Telias utbud.

Kanalerna det handlar om är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, Investigation Discovery, Animal Planet, TLC och Discovery Science.

ANNONS

”Vi är mycket nöjda med att vi nu har hittat en lösning på den här situationen och att Telias alla kunder kan se våra kanaler igen”, säger Nicklas Norrby, vd på Discovery Networks Sweden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS