Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
IFK Göteborgs ordförande Mats Engström. Bild: DANIEL STILLER
IFK Göteborgs ordförande Mats Engström. Bild: DANIEL STILLER

Beskedet: Blåvitt-ordföranden ställer upp för omval

IFK Göteborgs ordförande Mats Engström, 64, kommer ställ upp för omval, det var GT först med att berätta. Och valberedningen har inga andra tankar än att föreslå Engström ett år till.
– Vi tror att medlemmarna har samma känsla som oss, säger valberedningens ordförande Fredrik Abrahamsson.

På IFK Göteborgs årsmöte i mars 2018 valdes Mats Engström in som ny ordförande. Han ersatte Frank Andersson.

Två år senare meddelar Engström att han ställer upp för omval när IFK Göteborg håller årsmöte den 9 mars, vilket GT var först med att berätta.

– Vi har börjat på en resa som är spännande och man vill gärna vara med ett tag till. Så länge man känner att man både har energi och att man utvecklas och tillför någonting så tycker jag att man kan sitta kvar. Sen kan medlemmarna tycka sitt men det får vi se, säger Engström.

64-årige Engström lämnade sitt uppdrag som regionchef på Nordea i januari förra året. Sedan dess har han lagt ännu mer tid på IFK Göteborg.

– Det har varit både arbetsamma och roliga år. 2018 var ett jobbigt år ur alla aspekter – både ekonomiskt och sportsligt. Sen har vi haft ett 2019 som gick bättre än vi hade vågat hoppats på. Det gör vi har bättre utgångsläge men flera utmaningar kvar.

Vad är det som lockar att fortsätta?

– Det är ett helt ideellt arbete men du får tydligt resultat hela tiden om du lyckas eller inte och det är stimulerande i sig. Sen måste man älska IFK Göteborg och den omgivning man befinner sig i.

Valberedningen kommer föreslå Engström

Fredrik Abrahamsson är ordförande i valberedningen och berättar för GP att Engström kommer att föreslås som ordförande på nytt.

– Vi hade möte med valberedningen denna veckan och som det känns nu så gör styrelsen, med Mats i spetsen, ett gott arbete. Vi har ingen annan målsättning än att föreslå honom ett år till.

Vad är det ni tycker att Mats och styrelsen gör bra just nu?

– Dels så tycker jag att om man följer föreningens utveckling under 2019 känns det som man är på rätt väg och har god kontroll vilket vi tycker är viktigt – allt från ekonomi och andra funktioner uppe på Kamratgården. Mats redovisar att vi är på rätt väg, att allt går enligt plan och att det finns en tydlig plan för några år framöver och att den följs. Mats är en god ledare för styrelsen, säger Abrahamsson och avslutar:

– Sen är det alltid medlemmarna som bestämmer men vi har inte fått in några andra förslag och vi tror att medlemmarna har samma känsla som oss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.