Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Alexander Bernhardsson lämnar Öis för spel i Elfsborg. Bild: CARL SANDIN

Bernhardsson om klubbvalet: "Kändes bara rätt"

Han kom till Örgryte IS inför säsongen för att slåss om en plats i startelvan. Ett drygt år senare har Alexander Bernhardsson skrivit långtidskontrakt med allsvenska Elfsborg.
– Jag tycker bara det är roligt att det gått snabbt. Den delen av fotbollen är charmig, säger Alexander Bernhardsson.

Tidigare under dagen kunde Göteborgs-Posten berätta att Alexander Bernhardsson var klar för Elfsborg. En övergång som enligt GP:s uppgifter ger Öis två miljoner kronor.

LÄS MER: Bernhardsson lämnar Öis – så stor är prislappen

Senare bekräftades övergången av båda klubbarna. Den 21-årige yttermittfältaren som kom till Örgryte IS från Sävedalen inför den gångna säsongen och gjorde omedelbar succé får nu chansen att spela allsvensk fotboll.

– Det känns underbart nu när allt är klart och man får börja tänka på Elfsborg 2020, säger Alexander Bernhardsson.

BK Häcken och IFK Göteborg ska ha visat intresse för Bernhardsson, men det blev Elfsborg som vann den dragkampen. Boråsklubben tog första kontakterna med yttermittfältaren under slutet av säsongen och han berättar själv att det för några veckor sedan tog ytterligare fart.

– Det är väl någon månad sedan som man visste att det var ett intresse och sedan har det bara blivit mer och mer. De har skött det bra och det är skönt att det har kommit till ett slutmål nu, säger Bernhardsson.

När Alexander Bernhardsson kom till Örgryte IS var den stora målsättningen att lyckas ta en plats i startelvan och få kontinuerlig speltid. Det lyckades 21-åringen onekligen med och mittfältaren med Partille IF som moderklubb blev snabbt en av lagets utropstecken.

Femårigt kontrakt

Bernhardsson imponerade så pass mycket att Elfsborg valt att skriva kontrakt med honom till och med säsongen 2024.

– Vi hade ett väldigt bra snack jag och Jimmy (Thelin, manager i Elfsborg) och han hade en väldigt bra plan om att utveckla mig till en väldigt bra fotbollsspelare och det passade bra med ett långt kontrakt. Det kändes bara rätt och kul att de vill satsa på en och vill en väl, säger Bernhardsson.

Rollen som Elfsborg ser Bernhardsson i är mer eller mindre densamma som han haft i Örgryte.

– De vill använda mig på kanterna och i djupledsspelet. De vill att vi ska ha fart framåt och där vill de använda mig. Det ska bli kul att komma dit och köra i gång.

Vad känner du om den resan du gjort från Sävedalen till Öis och nu Elfsborg?

– Det är bara roligt att det gått snabbt för man lär sig hantera den delen av fotbollen också och den är charmig. Det har varit intensiva, men roliga år. Man har fått väldigt mycket hjälp av Öis. De har utbildat mig och jag har dem att tacka för väldigt mycket, säger Alexander Bernhardsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.