Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bergs pik mot Hamrén: "Borde haft fler landskamper"

2009 vann Marcus Berg skytteligan i U21-EM på hemmaplan. Repris på EM i Frankrike? – Ja, det hade varit skönt. Det var inget jag siktade på då heller, säger anfallaren till GP.

På måndag premiärspelar Sverige mot Irland på Stade de France i Paris. Sverige förväntas start med Zlatan Ibrahimovic och Marcus Berg i anfallet. Berg har en nykter sin på sin roll i landslaget.
– Min roll är väl att ligga rätt och komma in i box och får chanser där. Som alla vet och ser är den inte att ha så mycket boll. Och göra ett bra jobb defensivt.

Ni är 15 mästerskapsdebutanter i den svenska truppen. Känner du dig som debutant?
– Nej, det kan jag inte säga. Jag har varit med ganska länge, även om jag inte har så många landskamper som jag borde ha. Haha! Nej, det tycker jag inte. Vi är ett skönt gäng. Det är mitt första stora mästerskap med A-landslaget, men det är inget jag har tänkt på så.

Du vann skytteligan i U21-EM 2009 – siktar du på en repris nu?
– Ja, det hade varit skönt. Sikta på det? Det gjorde jag väl inte där heller. Det var såklart en höjdpunkt i min karriär. Förhoppningsvis kan jag prestera bra och göra något mål. Och hjälpa laget att vinna. Det är det viktigaste.

Vad möter ni, ett brittiskt spelande Irland eller den nya versionen av ett mer possessionlikt Irland?
– Det kan nog bli en blandning, även om de har gått och sagt att de skall spela mer possession. Vi vill också ha possession mot dem. Men det är klart att de har farliga vapen. Och deras långbollar, som är typiskt deras spel egentligen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.