Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Berg skytteligavinnare i Grekland

Marcus Berg har imponerat hela säsongen i Grekland. Med fullträff nummer 22 i sista omgången vann han den grekiska skytteligan i stor stil.

Nio mål på de sista sju matcherna – Marcus Bergs galna vår fortsatte mot Larissa i den grekiska ligans sista omgång. Med det målet vann han skytteligan med tre mål ner till tvåan Hamza Younés. 

Den förre IFK Göteborgs-anfallarens 22 mål är nytt personligt rekord. Tidigare hade Torsbysonen som mest gjort 17 mål under en och samma säsong. 

– En stor anledning är hur vi spelar med laget. Vi har fått lite nya spelare efter nyår, blivit bättre offensivt med fler spelare som kan göra poäng. Det har bidragit. Den formen jag är i nu har jag aldrig varit i tidigare. Självförtroendet växer och jag kan spela ännu mer avslappnat, sa Berg till Sportbladet tidigare under våren.

Panathinaikos, med tre svenskar i laget, slutade trea i den grekiska ligan. Nu inleder klubben ett kvalspel om platserna i Europa. Där gör Marcus Berg, Niklas Hult och Guillermo Molins upp med Jakob Johanssons AEK Athen, Mikael Stahres gamla Panionios och PAOK. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.