Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Berg på väg bort från Panathinaikos

Marcus Berg, 31, kan komma att lämna Panathinaikos i sommar. Han är trött på det politiska spelet i den grekiska ligan och känner sig orättvist behandlad.

Så sent som i januari förlängde Berg kontraktet med klubben, som han spelat för sedan 2013, fram till och med sommaren 2019.

Nu är han inte säker på att framtiden finns i den grekiska ligan.

Den utlösande faktorn till hans tvekan var den fyra matcher långa avstängningen efter bråket i Champions League-kvalet mot Paok Thessaloniki i mitten av maj. Berg tycker att han blev på tok för hårt straffad och blev en bricka i det politiska spelet mellan de grekiska storklubbarna.

"Det är orättvist"

– Det var väldigt tungt första dagen. Ser man bilder så är det inte rätt att jag ska få fyra matcher för det som hände. Det var ett gruff och han som startade det fick en match och jag fick fyra. Det fanns spelare som slogs och de fick tre matcher. Det är orättvist och det var tungt att missa fyra matcher.

Den långa avstängningen innebar att han hade spelat färdigt för säsongen i Panathinaikos, som dessutom missade en plats i Champions League.

– Jag trivs otroligt bra i klubben och jag älskar Panathinaikos. Jag bor i en grym stad (Aten) och har ett grymt liv och allt sådant, men allt som har hänt har tagit mentalt.

- Man funderar på vad vissa personer som bestämmer ser.

Vad är det mer som har hänt?

– Det är svårt att stå här och förklara, man får nästan leva i det. Det är mycket små grejor som inte går rätt till. Det är domslut och saker som de högsta instanserna bestämmer som är helt orimliga egentligen. Det känns som att de gör lite som de vill. Det är mycket som har gått åt det sämre hållet i ligan och de flesta är trötta på det.

Bekräftar intresse

Klubbledningen är medveten om Bergs situation.

– De har sett hur jag mått och förstår att jag kom dit för att vinna något och det har vi inte gjort. Det är svårt när man inte är den största klubben med mest pengar och makt i landet.

Efter 17 mål på 26 matcher i ligan kan Berg se tillbaka på en av sina bättre säsonger. Han bekräftar att det finns klubbar som följer honom.

– Jag vet att det finns intresse, men det får vi ta efter landslaget.

Malaga i spanska ligan ska vara en av klubbarna.

- Det blir hypotetiskt innan pappret finns på bordet men det är klart att alla spelare kollar på La Liga och tycker att det är intressant. Jag är 31 och vet inte hur många chanser till jag får efter en bra säsong.

Trots att han inte spelat en match på tre veckor är Marcus Berg inte orolig över formen inför fredagens VM-kval mot Frankrike på Friends.

- Det är hyfsat lika för alla. Man försöker träna på och hitta rätt känsla inför matchen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.