Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Berg om kritiken: "För er är det svart och vitt"

Svenska landslaget väntar fortfarande på det första skottet på mål. En följetong som Marcus Berg har tröttnat på. – För er är det svart och vitt, säger han.

Varken Marcus Berg, Zlatan Ibrahimovic, John Guidetti eller någon annan spelare har lyckats träffa mål under EM under två matcher. Statistik som blivit en snackis och fått supportrar att håna laget på sociala medier. Anfallaren Marcus Berg har tröttnat på snacket.
– För er i media är det svart och vitt. Visst, enligt statistiken så har vi inget skott på mål. Det köper jag. Men mot Irland kommer vi runt och har farliga inspel. Får man en tå på bollen där, Zlatan hade något läge, då är det mål förmodligen, säger han.

Rätt att ni får kritik för det?
– Det är små detaljer som avgör, jag förstår att det utåt sett är svart och vitt. Hos oss är det lite grått ibland. Vi ser vad vi gjort bra och vad vi kan göra bättre. Det här har blivit en grej nu, visst vi har inte haft några riktiga avslut på mål men vi har varit nära ändå.

Varför har ni inte lyckats?
– Vi analyserat det, vi har sett vad vi gör bra och mindre bra. Vi kommer inte ändra på något större. Vi är trygga på det vi gör och kommer köra på med samma sätt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.