Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Berg om Hamréns agerande: "Klart att det varit tufft"

Erik Hamrén velade länge mellan Marcus Berg och John Guidetti. Förbundskaptenens hantering av frågan väckte viss frustration hos Berg. – Det är klart att det har varit tufft, säger han.

Marcus Berg fick redan efter ett par minuter mot Belgien chansen. Den chans som skulle visa sig vara den bästa som Sverige fick. Avslutet gick dock rätt på Thibaut Courtois.
– Jag vill gå på snabbt avslut, ofta är det trångt där i boxen men jag hade mer tid än jag visste om. Men för mig som anfallare så måste jag gå på ett snabbt avslut. Han gör en okej räddning, säger Berg.

Känslorna efteråt?
– Känns tomt. Man är besviken samtidigt som vi gör en stark insats. Det känns tungt. Men vi åker ut för att vi tappade två viktiga poäng i den första matchen. Sen gav vi det en chans mot Italien och framförallt mot Belgien förtjänade vi mer.
– Men ändå så förlorar vi. Det känns skit … det är svårt och känns tomt.

Erik Hamrén var väldigt noga med att Marcus Berg var hans förstaval som anfallare bredvid Zlatan Ibrahimovic. Det höll förbundskaptenen mot Irland, startade med Guidetti mot Italien och bytte tillbaka till Berg mot Belgien. En hantering som väckt en del frustration.
– Det är klart att det har varit tufft. Jag har försökt att fokusera på mitt men det är så i fotbollen. Man åker in och ut. Det är 23 spelare som vill spela.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.