Bildbyrån
Bildbyrån

Berg om anfallskampen: "Inställd på att spela"

Efter ett par tunga år och missade mästerskap är Marcus Berg nu framme vid målet. Anfallaren stortrivs med läget som tvåa bakom Zlatan. – Det känns sjukt bra faktiskt. Det här är något man drömt om och sett framemot, säger han.

ANNONS
|

Den nu 29-årige anfallaren fick sitt stora genombrott under U21-EM på hemmaplan 2009. Efter två fantastiska säsonger i Groningen gick flyttlasset till Hamburg i Bundesliga och där började problemen för Marcus Berg. Skador, dåligt med speltid, en tuff utlåning till holländska PSV. Räddningen blev grekiska Panathinaikos där Berg blev stor favorit hos fansen och har varit lagets bäste målskytt – tre säsonger i rad. Under tisdagen avslöjade Erik Hamrén att han ser Marcus Berg som före John Guidetti i kampen om platsen bredvid Zlatan.

– Det är kul att höra, självklart. Jag såg det men det är inget man reflekterar över. Jag har spelat de sista matcherna här och har väl haft den känslan med mig. Det är kul att höra, jo men samtidigt gäller det att prestera. Gör man inte det så kommer näste man in, säger Berg och fortsätter.

ANNONS

– Man kommer ju hit med större självförtroende eftersom jag känner mig bra.

Enda smolket i bägaren för Marcus Berg är att hans klubblag, Panathinaikos missade Champions League-spel efter 1-1 mot PAOK under tisdagskvällen. En match som landslaget först stoppade Berg från att delta i.

– Jag skulle ju inte varit med där, men samtidigt blev jag avstängd. Men det är tungt, nu får vi Europa League-kval istället. Jag såg det direkt när jag såg resultat, nu försöker jag släppa det. Det är synd för vi var så nära, hade vi vunnit så hade vi haft Champions League.

Hur tror du Guidetti påverkas av Hamréns uttalande?

– Jag tror att han krigar på. Han är också inställd på att spela.

Inför U21-EM 2009 laddade Marcus Berg och hans lagkamrater, bland annat Mikael Lustig och Pontus Wernbloom i just Båstad. Något som väcker minnen till liv.

– Det gör det! Vi har pratat om det faktiskt. Även fast det främsta minnet är när vi åkte ut ur semifinalen. Men annars var det en otroligt go tid. Vi levde i en bubbla och levde tillsammans i ett par veckor och krigade på. Det är det man vill ha nu också.

ANNONS

Är ni inne i EM-bubblan ännu?

– Det börjar väl nu … på torsdag och sen efter det så är det bara att köra på. Vi har match på söndag och det kommer kännas mer och mer. Sen när vi åker ner så är det bara fem dagar kvar innan match så man känner ju att det närmar sig.

Hur känns det att äntligen få ett stort mästerskap? Efter dina tunga år?

– Det känns sjukt bra faktiskt. Jag är otroligt glad och motiverad. Det är skitkul! Något man har drömt om och sett framemot.

ANNONS