Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Berg: "Kan inte få det mycket bättre"

Emil Forsbergs Leipzig gör succé i bundesliga och Marcus Berg förlänger snart kontraktet med Panathinaikos. Det går bra nu. Och det är läge att visa det på Josy Barthel-stadion på fredag.

Leipzig är laget på många fotbollsintresserade tyskars läppar efter nykomlingens starka start på säsongen. Femma i tabellen och inte en förlust efter sex spelade omgångar. Speciellt segern (1–0) mot Dortmund gav eko.

- Det är kul som fasiken, vi har gått otroligt bra. Vi är den bästa nykomlingen på länge och det var en fantastisk prestation mot Dortmund. Vi har varit en liten överraskning i Tyskland och jag tror att många är ganska chockade.

- Det har varit riktigt kul.

TT: Och det tar du med dig till landslaget?

- Jag försöker i alla fall, säger Forsberg.

Inlagd på sjukhus

Det enda trista den här hösten är den lättare hjärnskakningen han fick mot Borussia Mönchengladbach.

- Jag spelade vidare, vilket jag inte borde ha gjort. När jag kom hem domnade vänstersidan bort och jag spydde. Det var lite läskigt. Då åkte vi till sjukhus där jag fick sova en natt. Alla tester gjordes och det visade sig att det inte var någon fara. Jag fick ta det lugnt i några dagar och missade matchen mot Köln, säger Forsberg.

Efter ett tungt EM tycker han själv att han är tillbaka i slag, men den offensiv landslaget bjöd på mot Nederländerna måste vässas betydligt, annars blir det jobbigt redan mot Luxemburg på fredag och svårt mot Bulgarien hemma på Friends på måndag.

- Det viktiga är att vi gör det som lag. Det är en match vi ska gå ut och vinna. Vi ska föra spelet och ta matchen dit vi vill. Vi ska ha press på oss att vinna de här två matcherna. Det måste vi göra om vi vill ta oss till VM.

Vill se bättre rörelse

Marcus Berg, vars vackra mål såg till att landslaget fick 1–1 mot Nederländerna, är inne på samma linje som Emil Forsberg.

- När man får spela mycket defensivt, som mot Holland, kanske man inte har den orken och koncentrationen du kanske behöver för att hålla i bollen. Nu blir det förmodligen en helt annan matchbild mot Luxemburg. Det är otroligt viktigt att vi har mycket rörelse och att vi har spelare som kan göra sin motståndare.

TT: Går ni in till den här matchen med ett annat förhållningssätt?

- Ja, självklart är det så. Pressen att vi ska vinna är mycket större. Folk kanske tycker, om man tittar på pappret, att vi ska gå in och köra över Luxemburg, men så enkelt är det inte. Det krävs fortfarande ett otroligt jobb defensivt och offensivt.

- Nu är kraven förstås större offensivt, att vi ska komma till fler chanser, hålla i bollen mer och föra spelet, säger Berg.

Klart med förlängning

TT: Tittar man tillbaka har ni ett väldigt bra facit mot den här typen av motstånd. Vad tror du att det beror på?

- Det är lätt att när man i klubblagen möter lite sämre lag att det kan bli lite underskattning, att man kanske inte tar de löpningar som alltid krävs. Vi svenskar är bra på att alltid göra jobbet och det kommer att krävas på fredag.

Berg kommer i dagarna att förlänga sitt kontrakt med Panathinaikos med ett år. Det binder honom till klubben till 2019.

- Det är i stort sett klart. I den situation jag befinner mig i nu, med familjen och fotbollsmässigt, kan jag inte få det mycket bättre, säger han.