Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Berg i tvist med Panathinaikos – Fifa kopplas in

Marcus Berg uppges vara nära att lämna Panathinaikos för Al Ain i Förenade Arabemiraten. Men i samband med övergångsförhandlingarna ska anfallaren ha hamnat i bråk med den grekiska klubben – nu har Fifa kopplats in i ärendet, skriver Sportbladet.

Han har gjort stor succé under sin tid i Grekland, men de senaste veckorna har Marcus Berg flera gånger ryktats vara på väg att lämna Panathinaikos. Al Ain från Förenade Arabemiraten har pekats ut som ny klubbadress och tidigare i veckan rapporterade flera grekiska medier att 30-åringen är överens med klubben om ett tvåårskontrakt. Ett avtal, som enligt flera medier, ska vara värt 70 miljoner kronor plus 15 procent av övergångssumman. 

Men nu skriver Sportbladet att det fortfarande finns oklarheter i affären. Enligt tidningen ska Panathinaikos och Al Ain än så länge inte vara eniga när det gäller priset för anfallsstjärnan. Aten-klubben sägs vilja ha 50 miljoner kronor för sin guldklimp, medan Al Ain endast ska vara berett att betala halva den summan. 

Berg ska ha blivit irriterad över att klubbarna inte kan komma överens och måltjuven sätter nu press på sin nuvarande klubb. Enligt Sportbladet, som skriver att Panathinaikos sedan en tidigare är skyldig den före detta Blåvitt-spelaren sex miljoner kronor, har Berg anmält den grekiska storklubben till Fifa i hopp om att organisationen ska kliva in i handlingarna och annullera forwardens nuvarande avtal.

Panathinaikos ledning ska ha svarat med att anmäla Berg och hans agent till Fifa, då klubben menar att svensken utan tillåtelse har börjat förhandla med Al Ain.