Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Berg anmäls till UEFA: "Kallade mig apa"

Marcus Berg gjorde två mål för sitt Panathinaikos mot Bröndby. Men efter matchen anklagas stjärnan för ett rasistiskt påhopp mot danska lagets Lebogang Phiri. - Han gick förbi och kallade mig apa, säger han till danska Ekstra Bladet. Men Marcus Berg nekar. Nu är han anmäld till Uefa.

Det var upprörda känslor efter play off matchen till Europa League mellan Panathinaikos och Bröndby. Det grekiska laget vann med 3-0 men efterspelet kom att handla om något helt annat.

Bröndbyspelaren Lebogang Phiri säger att förre Blåvitt-spelaren Marcus Berg ska ha gjort ett rasistiskt uttalande i samband med en frispark.

- Marcus Berg gick förbi mig och kallade mig en monkey (apa). Jag har aldrig någonsin upplevt något liknande. Det är en total brist på respekt för andra människor, berättar han för danska Ekstra Bladet efter matchen.

- Jag är chockad över att det överhuvudtaget kunde ske och jag vill verkligen inte jämföras med ett djur. Det är en fruktansvärt upplevelse, fortsätter han.

Enligt tidningen ska också en lagkamrat till Phiri hört vad Berg sa och ville konfrontera svensken efter mötet. Nu har den danska klubben anmält händelsen till det europeiska fotbollsförbundet (Uefa). Det bekräftar Brøndbys kommunikationschef Christian Schultz för Radiosporten.

Men Berg säger att han inte alls sagt så till Phiri.

– Det är inte sant. Det låter väldigt konstigt. Det var tjafs, men något sådant sa jag inte, säger Berg till Aftonbladet och fortsätter:

– I stridens hetta ute på planen så sägs det massvis med saker. Jag fick ta mycket skit och tufft spel, man ger igen och försöker få motståndarna ur balans. När matchen är slut lägger man det åt sidan, glömmer det och skakar hand. Det är upp till dem om de vill vara professionella spelare och gå vidare, eller dra upp allt som händer på planen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.