Ber om ursäkt efter sexistisk hot: "Ångrar det djupt"

ANNONS
|

Det var efter Sunderlands 0-0-match mot Burnley förra månaden som David Moyes efter en intervju med BBC-reportern Vicki Sparks fångade spå video där han säger att hon "kunde få en smäll även fast du är kvinna".

Det var frågan om Moyes, vars Sunderland ligger sist i Premier League, kände extra press för att klubbens ägare Ellis Short som låg bakom kommentaren. Efter intervjun hörs Moyes säga:

"Det blev lite illa där på slutet så du får passa dig ... Du kan fortfarande få en smäll trots att du är en kvinna. Passa dig nästa gång du kommer hit."

Under en presskonferens på måndagen kommenterade Moyes incidenten.

ANNONS

– Det bara slank ur mig. Jag ångrar det djupt. Det är definitivt inte den person som jag är. Jag har accepterat mitt misstag. Jag pratade med BBC-reportern som accepterade min ursäkt, säger han enligt The Guardian.

"Det är är katastrofalt"

Moyes kommentar har mötts av avsky från flera håll. Bland annat den brittiska politikernDr Rosena Allin-Khan som vill att det engelska fotbollsförbundet straffar Moyes.

"Det här är katastrofalt. David Moyes kan inte komma undan med dessa sexistiska hot - fotbollsförbundet måste agera direkt mot det här", skriver hon på Twitter.

En annan som upprörts är den förre storspelaren och numera programledaren Gary Lineker.

"Moyes incident visar på en tendens hos vissa managers att behandla reportrar med stort förakt", skriver han.

ANNONS