Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Benjamin Mendy bortplockad från Fifa 22

Manchester City:s Benjamin Mendy är helt bortplockad från nya spelet Fifa 22:s. Anledningen att han sedan en tid tillbaka är misstänkt för flera våldtäkter.
”Han har tagits bort i väntan på rättegång”, skriver EA Games i ett uttalande enligt Eurogamer.

Manchester City:s stjärnback Benjamin Mendy misstänks för fyra fall av våldtäkt och ett fall av sexuellt utnyttjande. Händelserna ska ha ägt rum mellan oktober 2020 och augusti 2021 och i slutet av augusti kom nyheten att han gripits av polis.

I samband med gripandet meddelade Premier League-klubben att Mendy är avstängd under polisutredningen. Rättegången ska inledas i januari nästa år, enligt BBC, och Mendy hävdar att han är oskyldig.

LÄS MER: Mendy kvar i häkte efter våldtäktsanklagelser

LÄS MER: Manchester City har stängt av Benjamin Mendy – misstänks för våldtäkter

Mendy bortplockad från Fifa 22

På fredag meddelar spelföretaget EA Sports att Benjamin Mendy är bortplockad ur deras spel Fifa 22 som släpps på fredag.

”Medan Benjamin Mendy har tagits bort från trupperna för både Manchester City och franska landslaget, så har han i Fifa 22 också tagits bort från trupperna och kommer inte synas i Fifa Ultimate Team (FUT) och Ultimate Draft medan han väntar på rättegång”, skriver spelutvecklaren i ett uttalande.

Det är inte första gången som spelföretaget väljer att plocka bort en spelare. EA plockade bort den nederländske legendaren Marco van Basten från Fifa 2020 efter att han sagt ”sieg heil” under en sändning då han trodde kameran var av.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.