Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Belgiska ilskan: "Hamrén provocerar"

En förlust mot Sverige skulle vara en katastrof för Belgien tycker Erik Hamrén. Det har fått belgisk press att reagera mot den svenske förbundskaptenen. "Han vill provocera", skriver tidningen Het Laatste Nieuws.

I kväll när Sverige tar sig an Belgien i gruppspelets sista omgång gör man det som underdogs. För ett slutspelsavancemang krävs det svensk seger över nationen som inför EM pekades ut som en av turneringens största favoriter. För Belgien räcker ett kryss för att sluta tvåa i gruppen, men Sverige måste alltså ta tre poäng om det här inte ska bli sista matchen i mästerskapet. 

Trots att pressen är på Sverige har Erik Hamrén under uppladdningen inför mötet valt att försöka flytta över fokus från sitt lag till de topprankade motståndarna. 

– För Belgien vore det en katastrof att förlora mot ett lag som är så lågt på Fifa-rankningen som vi är, säger Hamrén till den belgiska tidningen Het Laatste Nieuws.

Och han menar dessutom att det Sverige redan har mött det svåraste laget i gruppen. 

– Jag har mer tilltro inför den här matchen än vad jag hade mot Italien. Italienarna spelar som ett lag. Belgien är mer en samling individualister. De spelar fotboll på instinkt. Jag tror att vi få fler chanser mot Belgien.

Den belgiska tidningen gick igång - och det ordentligt - på den svenske förbundskaptenens kommentarer om Belgien. Och flera medier i landet är av uppfattningen att Hamréns uttalande är till för att provocera det belgiska landslaget inför ödesmatchen. 

"Det är ett anmärkningsvärt uttalande", skriver Voetbal24. 

Återstår att se om Marc Wilmots eller någon annan i Belgien väljer att bemöta Hamréns kommentarer innan matchen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.