Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Belgien visade klassen mot Irland

I det svenska lägret hoppades man på 0-0, så blev det inte. Belgien reste sig efter fiaskot i premiärmatchen mot Italien och besegrade Irland tämligen komfortabelt med 3-0. – Det var ett bra svar, säger Romelu Lukaku.

Belgien visade klass efter förlusten i premiären mot Italien med 2-0. Kritiken mot laget och förbundskaptenen Marc Wilmots var massiv men mot Irland tystade de kritikerna med en klar seger med 3-0. En seger som kan ha hjälp Sverige närmare avancemang.

– Det var ett bra svar. Jag visste vad jag behövde göra. Vi har kvar matchen mot Sverige och den blir inte lätt, säger tvåmålsskytten Romuelu Lukaku efter matchen.

Belgien inledde i högt tempo och bjöd på en helt annan intensitet jämfört med premiärfiskot. Fixstjärnorna Kevin de Bryune och Eden Hazard såg pigga ut där den sistnämnde hade första halvleks bästa chans men avslutet gick högt över Darren Randolphs ribba.

Irland aggressiva spel från matchen mot Sverige kändes igen och trots belgarnas intesitet lyckades de inte bryta igenom den grönvita muren under de första 45 minuterna.

Men under den andra halvleken var scenförändringen total i det avseendet. Redan efter två minuter av den andra halvleken låg bollen i nät. Everton-anfallaren Romelu Lukaku fick en fri yta utanför straffområdet och borrade in ledningsmålet.

Knappa kvarten senare var det dags igen. Mittfältaren Axel Witsel lämnades helt fri i straffområdet och kunde ohotad nicka in 2-0 för belgarna. När sen Lukaku, helt friställd av Hazard, blev tvåmålsskytt var det ridå ner för irländarna.

Belgien imponerade men kanske kan de ha hjälp Sverige ändå. Det idealiska resultatet på förhand var 0-0, men storsegern kan betyda mycket för Sveriges chanser att sluta på tredje plats då målskillnad kan bli avgörande mellan Sverige och Irland. 

Kolla in: Quiz: Vad kan du om Irland?

De fyra bästa treorna, av totalt sex, går vidare till slutspel. Skulle Sverige däremot slå Belgien på onsdag slutar Blågult på andra plats om inte Irland slår redan klara Italien och skaffar sig bättre målskillnad än Sverige.