Bekräftat: Lucas Hedlund klar för Gais

Efter en succésäsong i superettan med Utsikten blev inte utlandsflytten till ungerska Mezőkövesd Zsóry som Lucas Hedlund tänkt sig.
Nu återvänder 25-åringen till Göteborg men den här gången till allsvenska Gais.
– Det känns fantastiskt alltså, jag är taggad, det ska bli kul, säger han på klubbens hemsida.

ANNONS
|

Gais bekräftar att Lucas Hedlund skrivit på för klubben på sin hemsida. Under tisdagen avslöjade Aftonbladet att övergången var klar, något som även uppgifter till GP kunde bekräfta.

– Det är en spelare som vi har följt på nära håll under förra året i Superettan, han är en hårt arbetande forward som är bra på att löpa i djupled. Han sätter laget först med sitt hårda arbete i presspelet och är också bra i kombinationsspelet, säger Gais tekniske direktör Magnus Sköldmark på klubbens hemsida.

25-årige Hedlund gjorde förra säsongen succé i superettan när han gjorde 16 mål på 26 matcher för Utsiktens BK.

ANNONS

Brutit kontraktet med ungersk klubb

Han valde under vintern att skriva på för ungerska Mezőkövesd Zsóry. Men väl där blev det inte som Hedlund tänkt sig och bara efter ett halvår i den ungerska klubben har han brutit kontraktet efter att laget åkt ur högsta serien.

– Vad som hände var att det kändes som rätt val när jag skrev på. Starten var ganska bra för min del. Jag fick ett bra intryck. Men sen sparkade de tränaren första månaden och då gick det utför, sade Hedlund till GP under måndagen.

Nu har alltså Hedlund presenterats av Gais och han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 3,5 år.

– Det är en styrka för GAIS att vi i konkurrens med andra klubbar har lyckats signera ett längre avtal med Lucas, han är i mitten av sin karriär och i sin bästa ålder som spelare, säger Magnus Sköldmark.

Hedlund: Ska bidra med mål

Lucas Hedlund säger så här på Gais hemsida:

– Det känns fantastiskt alltså, jag är taggad, det ska bli kul! Jag gillade hur GAIS spelade förra året och ju mer jag pratade med Fidde (Fredrik Holmberg), vilket jag gjorde redan i vintras, så kände jag att det hade passat mig bra.

På frågan om vad han ska bidra med verkar svaret självklart.

ANNONS

– Mål såklart! Men inte bara det förstås, jag tror att jag kan bidra med bra energi på träningar och i omklädningsrummet, bra energi till laget helt enkelt.

Han ansluter till truppen direkt efter semestern.

LÄS MER:Lucas Hedlund klar för Gais – så långt blir kontraktet

ANNONS