Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

BEKRÄFTAT: Stjärnan lämnar Barcelona

Det har ryktats om det under lång tid. Nu är det klart. Dani Alves lämnar FC Barcelona. – Alves har bestämt sig för att lämna klubben. Det är ett personligt beslut som vi respekterar, säger Barcelonas sportdirektör Robert Fernández.

Dani Alves har, sedan han anslöt till Barcelona från Sevilla sommaren 2008, varit med och vunnit tre Champions League-titlar och sex spanska ligaguld med den katalanska storklubben. Men nu har högerbacken gjort sitt på Camp Nou. 

Efter en tids spekulationer bekräftar FC Barcelonas spordirektör, Roberto Fernandez, i dag att brassen lämnar klubben. Försvararen ska ha offentliggjort sitt beslut på en presskonferens.

I fjol ryktades det om att Alves var på väg till PSG men dit blev det aldrig någon flytt, och i sommar tyder det mesta på att 33-åringen istället skriver ett kontrakt med Serie A-jätten Juventus. Tidigare har det kommit uppgifter om att de italienska mästarna har ett treårskontrakt som ligger och väntar på Alves. 

Även Alves landsman, Neymar, och Javier Maschernao har ryktats vara på väg bort från Katalonien - men enligt sportdirektören stannar båda. 

– Neymar stannar. Det kommer att bli många år i den här klubben för hans del.

– Jag tvivlar inte på att Mascherano kommer att stanna. Det är en viktig spelare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.