Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

BEKRÄFTAT: Pettersson till Östersund

Som GP kunnat avslöja lämnar Tom Pettersson IFK Göteborg för den allsvenska konkurrenten Östersund. Han lämnar Göteborg med visst vemod. – Blåvitt har alltid varit en dröm för mig att spela i, säger Pettersson.

Tom Pettersson har efter två säsonger i IFK Göteborg beslutat sig för att byta miljö. Mittfältaren, som stundtals haft svårt att få speltid i Blåvitt, har skrivit på för Östersunds FK. Pettersson har under en tid signalerat att han gärna vill byta klubb, eftersom konkurrensen på det blåvita mittfältet varit tuff.

– Ja, det var lite på gång redan i somras, men då hade han ju precis fått barn. Han har sagt det ett tag, att han vill spela mer och då får vi acceptera det. Vi hade gärna haft honom kvar, men det blir inte bra för någon om vi sätter oss på tvären, säger Mats Gren.

Läs också: GP AVSLÖJAR: Lämnar Blåvitt för allsvenska konkurrenten

Pettersson, som är fostrad i Trollhättans FK, har skrivit på ett treårskontrakt med Östersund, klubben som gjorde succé som nykomling under årets säsong i allsvenskan. Han lämnar Göteborg med kluvna känslor.

– Blåvitt har alltid varit en dröm för mig att spela i och jag är oerhört tacksam över vad jag har fått uppleva där. Samtidigt är det klart att jag önskar att det hade blivit längre, men det är ju det här med speltiden. Jag vill hamna någonstans där jag känner mig mer viktig och får större ansvar, säger Tom Pettersson.

Varför blev det just Östersund?

– Det är många anledningar. Dels har de visat ett intresse under väldigt lång tid. Sedan spelar de en väldigt rolig fotboll och har en spännande tränare i Graham Potter. Dessutom ser de mig som mittback, vilket jag själv tycker är min bästa position. Det har ju inte blivit så mycket spel på den positionen de senaste åren.

Tom Pettersson är sambo med fotbollstränaren Johanna Almgren, som den gångna säsongen var huvudansvarig för Kungsbacka DFF. Även Almgren värnas till Östersunds FK.

– Ja, det finns en plan. Hon kommer att få någon slags fotbollsroll där. Det var också en förutsättning, för hon har ju sin karriär och vill utvecklas precis som jag, säger Pettersson.

Östersunds ordförande skriver om övergången på sin hemsida:

– Att vi i hård konkurrens med många andra klubbar lyckats värva Tom till ÖFK är ytterligare ett bevis på att vi gör ett bra arbete i ÖFK.

Mats Gren bekräftar att det fanns andra klubbar med i bilden. 

– Ja, det var två allsvenska klubbar som visade konkret intresse för Tom.

Enligt uppgifter till GP uppges övergångssumman ligga på omkring en miljon kronor.

– Jag vill inte kommentera några summor, men vi har haft en bra dialog med Östersund fick till en bra uppgörelse som jag tror att alla tre parter är nöjda med.

Och nu får ni ett hål i truppen?

– Ja, det är klart att vi måste ha fyra centrala mittfältare. Vi hade helst haft kvar Tom, han har varit väldigt bra att ha i truppen, både som människa och som spelare. Men nu får vi lösa det på ett annat sätt, säger Gren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.