Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bekräftat: Larsson från start

Förra landslagssamlingen fick han lämna på grund av skada. Nu får Sam Larsson göra debut i A-landslaget. – Det är ett fantastiskt tillfälle för mig som förbundskapten att se de här spelarna i match, säger Janne Andersson.

Den 23-årige yttern lämnade IFK Göteborg under 2014 för spel i holländska Heerenveen. Erik Hamrén nobbade konstant Sam Larsson i sina landslagstrupper. Janne Andersson valde att ta med Larsson i truppen till VM-kvalmatcherna mot Luxemburg och Bulgarien. Då tvingades Sam Larsson lämna återbud – ljumskskadad.
– Självklart är jag besviken, men om några veckor är det en ny samling och en ny chans, sa han då.

Janne Andersson valde att ta med honom i truppen till VM-kvalmatchen mot Frankrike i fredags samt träningslandskampen mot Ungern på onsdag. Efter att ha fått sitta på bänken mot Frankrike så får nu Sam Larsson chansen i startelvan mot Ungern – något som förbundskapten Janne Andersson själv berättade dagen innan match.
– Det är ett fantastiskt tillfälle för mig som förbundskapten att se de här spelarna i match, säger Janne Andersson och fortsätter.
– Flera av de som inte varit med så mycket kommer att få chansen. Vi är inne i en period där nya spelare som ska in på banan, blir kul att se dem i matchsituation. 

Startelvan: Kristoffer Nordfeldt – Emil Krafth, Pontus Jansson, Andreas Granqvist, Oscar Wendt – Marcus Rohdén, Oscar Hiljemark, Jakob Johansson, Sam Larsson – Christoffer Nyman, Isaac Kiese Thelin.