Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Filippa Angeldahl. Bild: NICLAS JÖNSSON

Bekräftat: Landslagsmeriterade 22-åringen klar för GFC

För en vecka sedan kunde GP avslöja att Filippa Angeldahl ansluter till Göteborg FC.
Nu bekräftar klubben via sin hemsida att U23-landslagsspelaren är klar.
– Jag gillar att styra tempot i matcherna och vara ett nav i laget, säger Angeldahl.

Göteborgs-Posten har tidigare skrivit om GFC-nyförvärvet Filippa Angeldahl. Den centrala mittfältaren har tidigare utsetts till damallsvenskans mest värdefulla spelare på Fotbollsgalan för två år sedan.

LÄS MER: Göteborg värvar landslagsmeriterad duo

Nu går alltså klubben ut med att Angeldahl, som för stunden befinner sig i Marbella på träningsläger med U23-landslaget och har två a-landskamper på meritlistan, har skrivit kontrakt med Göteborg FC. Ett kontrakt som sträcker sig över sommaren 2021.

– Filippa Angeldahl är en spelare vi haft koll på under en längre tid. Hon kommer att tillföra spetskompetens och skärpa konkurrensen på vårt mittfält. Att hon väljer att fortsätta sin karriär hos oss är smickrande och jätteroligt. Med sin blick för spelet, sin bolltrygghet och sin passningsskicklighet kommer hon att bidra med väldigt mycket, säger Göteborg FC:s sportchef Lasse Svensson till klubbens hemsida.

22-åringen hoppas kunna växa ännu mer i Göteborg FC och kanske prisas ytterligare en gång på Fotbollsgalan, men framför allt vill hon hjälpa laget som hon kommer få spela Champions League-fotboll med nästa säsong.

Det var också GFC:s spelsätt som tilltalade henne.

– Man står för en rolig offensiv fotboll, blandar ett possession-spel med snabbhet. Det går fort helt enkelt och det tilltalar mig, säger Filippa Angeldahl till GFC:s hemsida.

Hon beskriver bland annat sig själv som en hårt jobbande spelare i både det offensiva och defensiva arbetet.

– Jag vill tro att jag har ett bra tillslag och en bra spelförståelse och jag gillar att styra tempot i matcherna och vara ett nav i laget, säger Filippa Angeldahl.

På 95 damallsvenska matcher har Filippa Angeldahl gjort 18 mål.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.