Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bekräftat: Engvall klar för Bristol City

Gustav Engvall är klar för Bristol City – anfallaren skrev på ett treårs-kontrakt under onsdagen. – Det var inget svårt beslut, säger han till klubbens hemsida.

Under tisdagen kom nyheten om att IFK Göteborg säljer Gustav Engvall till engelska Bristol City. Något som GT var först att berätta. 

Under onsdagen genomförde han sin läkarundersökning i England och blev kort därefter presenterad av klubben.
– Vi har gjort klart allting och övergången är nu definitivt. Det är alltid tråkigt att bli av med skickliga fotbollsspelare, men vi önskar givetvis Gustav stort lycka till i England och säger välkommen tillbaka en dag, säger Mats Gren till klubbens hemsida.

För Gustav Engvall blev det ett treårskontrakt med option på ännu ett år, under onsdagen gav han en kortare intervju till klubbens hemsida.
– Det känns väldigt bra att vara här. Det var inget svårt beslut, jag pratade med vänner som spelar i ligan, det var inget tufft beslut och jag är taggad på möjligheten, säger han.

Hans knäskada är snart läkt enligt anfallaren själv och det är "en vecka" kvar tills han kan börja spela igen. En person som var involverad i flytten var Brentfords anfallare Lasse Vibe.
– Jag pratade med honom, vi spelade ihop i Göteborg och det är en bra kille. Han pratade bra om klubben och ligan, säger Engvall.

Den 20-årige anfallaren passade även på att hylla Bristol City som klubb.
– Det är en grym klubb, bra fans, bra arena, bra spelare. De har börjat bra och jag ser framemot att komma igång.

För IFK Göteborg är övergången välkommen, särskilt då klubbens ekonomi är allt annat än bra. Trots att 20-åringen varit rejält skadedrabbad de senaste säsongerna så får Blåvitt rejält betalt för talangen. Enligt uppgifter till GP hostar Bristol City upp över 20 miljoner kronor för Engvall.
– Det är inget jag vill kommentera, säger Mats Gren.