Melvin Fritzhell går från Frej till Örgryte IS.
Melvin Fritzhell går från Frej till Örgryte IS. Bild: MAXIM THORÉ

Bekräftat: Anfallaren klar för Öis – så ser kontraktet ut

Avtal året ut med option på förlängning ett år till. Så ser kontraktet ut för Öis nya forward, 22-årige Melvin Fritzhell från IK Frej. På torsdagen blev övergången officiell.
– Han har rätt huvud och rätt inställning, säger klubbens ordförande Joacim Nordh.

ANNONS
|

GP har tidigare rapporterat om Öis planer på att utöka truppen inför höstspurten av superettan.

I samband med tisdagens hemmamatch mot Halmstads BK presenterades anfallaren Mohamed Said. Han återvänder från Empoli och har skrivit ett kontrakt på 2,5 år. Under onsdagen gjorde han sitt första träningspass.

LÄS MER: Han går in i Öis – direkt

På torsdagen bekräftades ytterligare en övergång.

Från IK Frej hämtas 22-årige och Malmö FF-fostrade Melvin Fritzhell, som under årets seriespel gjort fem mål i superettan.

Fritzhell, som 2017 gjorde tio mål för IFK Värnamo i superettan, har även ett förflutet i Landskrona Bois och danska FC Helsingör. Totalt har Melvin Fritzhell gjort 16 mål på 47 superettamatcher sedan debuten 2017.

ANNONS

Samarbetar med Ludwigsons nya klubb

Kontraktet gäller säsongen ut, med en option på förlängning ytterligare ett år.

– En poängspelare, just vad vi har tittat på. Han kommer från Thomas (Askebrand, tränare) önskelista och var uppe för diskussion redan inför säsongen, även om det gick hastigt nu, säger Öis ordförande Joacim Nordh.

Nordh fortsätter:

– Jag träffade honom i går. Han har rätt huvud och rätt inställning. Jag är ganska övertygad att han kan lyfta laget och öka konkurrensen. Han har lyckats göra fem mål i ett bottenlag.

Spelaren bryter sitt nuvarande kontrakt med IK Frej, Öis betalar endast lön. Första träningen görs under fredagen.

– Melvin är en spännande spelare som för mig påminner lite om Viktor Sköld. Det är en duktig avslutare med båda fötterna. Är bra i djupled och kan spela felvänd. Dessutom jobbar han alltid hårt för laget. Han kommer att passa in bra i vårt sätt att spela, säger Thomas Askebrand till Öis hemsida.

Händer det ytterligare något innan fönstret stänger 13 augusti?

– Det är i så fall Kevin (Fransson) som vi jobbar lite på. Det hänger på om Parma vill låna ut honom. Vi stänger inget förrän fönstret är stängt, säger Joacim Nordh.

ANNONS

LÄS MER: Stöttade på läktaren – snart även på planen?

Ekonomiskt ryms de nya spelarna, Said och Fritzhell, inom budget.

– Vi räknar med att göra ett plus-minus-noll-resultat. Nu har vi ju dessutom börjat öka lite på publiksidan, säger Joacim Nordh.

IK Frej har ett samarbete med Hammarby IF, dit Öisanfallaren Gustav Ludwigson går efter säsongen.

Också det en nyhet som bekräftades under torsdagen.

LÄS MER: Ludwigson klar för Hammarby – för en halv miljon

Öis, som oftast spelar enligt en 4-3-3-modell, har därmed åtta forwards i truppen: Ailton Almeida, Gustav Ludwigson, Victor Sköld, Freddie Brorsson, Fredrik Zanjanchi, Mohamed Said, Melvin Fritzhell och Alexander Bernhardsson, där Sköld är långtidsskadad.

Melvin Fritzhell ser fram emot att spela för Öis.

– Det känns fantastiskt. Jag har längtat länge efter att få representera en sådan här anrik förening som Öis är. Jag har aldrig spelat i en så här stor klubb som ändå Öis är, säger han på klubbens hemsida.

ANNONS