Bekräftat: Zlatan lämnar återbud till landslaget

Bakslag för Blågult inför VM-kvalsamlingen: Zlatan stoppas av skada och tvingas lämna återbud till samlingen.
– Han gör bäst i att använda landslagsuppehållet till att återhämta sig, säger tränaren Stefano Pioli.

ANNONS
|

På lördagen meddelade Real Sociedad att Alexander Isak är skadefri. Samma dag kommer nya anfallsproblem för det svenska landslaget. Zlatan Ibrahimovic, som skulle vara tillbaka i landslagstruppen till nästa veckas VM-kvalsamling, tvingas lämna återbud.

Milan-tränaren Stefano Pioli sa på lördagen att svensken, som fyller 40 år på söndagen, inte är redo för spel än. Tränaren meddelar att svensken, som dragits med skador den senaste tiden, inte är med i Milans trupp till söndagens Serie A-match mot Atalanta.

– Han blir allt bättre och kommer att använda landslagsuppehållet till att återhämta sig, säger Pioli.

Senare på lördagen bekräftade landslaget att Zlatan stryks från den svenska truppen.

ANNONS

– Tyvärr är Zlatan inte så långt framme i sin rehabilitering att han kan vara med på kommande samling. Tråkigt för oss och även tråkigt för Zlatan förstås, säger herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson i ett uttalande.

Gyökeres ersätter

Viktor Gyökeres, hemmahörande i Coventry City, ersätter Zlatan i den svenska truppen.

– Vi har följt Viktor de senaste åren och vet att det är en duktig fotbollsspelare. Han gjorde bra ifrån sig när vi hade med honom på januariturnén 2019 och han har gjort det väldigt bra i England senaste tiden. Jag ser framemot att se honom i vår miljö, säger Andersson.

Gyökeres visar just nu fin form. På lördagen stod han för två mål i Coventrys 4–1-seger över Fullham.

Sverige möter Kosovo och Grekland under den kommande samlingen.

Zlatan har dragits med först en knäskada och nu en hälseneskada och han har bara gjort ett inhopp under säsongen, den gången blev det ett mål för svensken.

Zlatan med tränaren Stefano Pioli.
Zlatan med tränaren Stefano Pioli. Bild: DANIELE MASCOLO

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS