Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Beckhams stora hyllning till Zlatan

Mitt i hyllningen till Zlatan Ibrahimovic på Fotbollsgalan kom en oväntat och kärleksfull hälsning från förre lagkamraten David Beckham. - Zlatan ville alltid vinna och gjorde han det inte så var han som ett av mina barn. Han flippade ut, sa en leende Beckham i en inspelad hälsning.

Kvällens stora hyllning på fotbollsgalan var till Zlatan Ibrahimovic som tog av sig landslagströjan för sista gången efter EM i somras.

Bland hyllningskören, stack en oväntat inspelad hälsning från David Beckham ut.

- Du är en fantastisk spelare och person. Jag har haft förmånen att spela med dig. För mig är Zlatan en spelare med klass som alltid vill vinna. Det visade han tydligt när jag kom till PSG. Han var en av de spelarena där de inte spelade roll vilken match det var. Han ville alltid vinna och vann han inte var han som mina barn. Han blev arg och flippade ur, inte för att mina barn gör det, men Zlatan gör det.

Beckham hyllade också sin förre lagkamrat i PSG för hans fantastiska fysik och passion för sporten.

-  Det är det som gör honom till en av de bästa spelarna någonsin. Det är också därför jag är så glad att han spelar för mitt lag nu, Manchester United.

Motvilligt lyfte han fram Ibrahimovics magiska mål mot England 2012 när han cykelsparkade in ett mål från långt avstånd.

-  Måste jag välja ett så får jag välja ett som jag inte är så glad för. Det är bara du som kan göra ett sådant mål.

- Det har varit fantastiskt att spela med dig, att vinna med dig. Inte lika roligt att förlora med dig, men du är en fantastisk spelare och det var underbart att få vara del av din värld, även om det var kort. Så grattis Zlatan!

Zlatan själv hyllade David Beckham tillbaka från scenen på Fotbollsgalan.

- Jag har fått lära känna honom och han är en gentleman som har klass. Han vill också vinna, trots att han mjukat på sig lite nu. Och så är han väl snyggast i världen.

Han passade också på att hylla allt han fått uppleva med landslaget och inte minst supportrarna.

- Det var jobbigt att tacka för sig efter allt det vi gick igenom. Mästerskapen, det är där magiken ligger, när svenskar åker för att kolla på oss och vi kan vinna eller i mitt fall göra mål. Jag saknar den gula väggen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.