Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/6

"Bebben": "Jag är stolt över att vara blåvit"

Bertil ”Bebben” Johansson, 82, är en av de största spelarna i klubbens historia. Nu tackar han för fansens kärlek. – De har varit ofantligt snälla mot mig, säger han i Blåvittpodden.

Han har hunnit bli 82 år gammal och blivit blind. Trots det är Bertil ”Bebben” Johansson på plats på i princip alla hemmamatcher för IFK Göteborg. Klubben som värvade honom – trots en hel del svårigheter med övergången då ”Bebben” ångrade sig.
– Jag hade skrivit på men så undrade de andra i Sävedalen ”Vad fan ska du göra nu då?”. Vi gick ju på bio på måndagar och onsdagarna och det var hela gänget så jag tänkte, ”Vad fan har jag gjort nu”?. Sen mötte vi i Sävedalen i en match Blåvitt och det är en av mina bästa matcher som jag gjorde. Efter det blev man väl eftertraktad och då skrev jag på, säger han i Blåvittpodden.

Han har vunnit SM-guld som både spelare och ledare. Men som supporter till Blåvitt har SM-gulden lyst med sin frånvaro de senaste åren. Kärleken till klubben består dock hos ”Bebben”.
– Jag är Blåvit rätt igenom. De är väldigt schyssta mot mig och väldigt hjälpsamma. Jag är väldigt stolt över att vara Blåvit, säger han och fortsätter.
– Jag måste tacka publiken som varit ofantligt snälla mot mig. De har höjt mig när det varit bedrövligt och de kommer fram och undrar hur jag mår och så. Det är görgott och det värmer. Utan att skrävla är det nog få förunnat att bli så populär som jag blev. Det är ju sådana som aldrig sett mig spela som kommer fram. Det är underbart och det är skoj att man är ihågkommen.