Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Beata Kollmats lämnar BK Häcken

Hon anslöt till Göteborg FC 2011 och tillhörde klubben som sedermera togs över av BK Häcken fram till förra årets säsong. För nu lämnar nämligen mittbacken Beata Kollmats.

Kollmats sista tid i klubben präglades av en korsbandsskada. Hon gjorde i september comeback efter en lång skadefrånvaro och hann med att spela i både ligan och Champions League.

Men nu går framtiden vidare någon annanstans.

– Jag vill uttrycka min största tacksamhet till BK Häcken, alla fantastiska människor i och runt klubben, laget och inte minst supportrarna, som jag är glad att jag fick chansen att spela inför. Jag önskar alla stort lycka till och jag hoppas att vi ses på Hisingen igen i framtiden, säger 29-åringen till klubbens hemsida.

Innan korsbandsskadan spelade Kollmats över 100 seriematcher med Göteborg FC och var under många år en viktig kugge med en lagkaptensbindel runt armen.

Placeras i Italien

Så vad händer nu då för Kollmats? Det är nnu inte helt klart. Men enligt uppgifter till Sportbladet är hon på väg till den italienska Serie A-klubben Roma. Enligt Il Romanista kommer detta att bli officiellt i mitten på januari.

GP söker Beata Kollmats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.