Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Leo Messi och Gerard Piqué, båda i Barcelonas spelarråd, har meddelat klubben att man inte tänker gå ner i lön. Bild: JON NAZCA

Barcelonastjärnorna vägrar gå ner i lön

Coronakrisen har fått många lagidrottare att gå ner i lön för att hjälpa klubbarna. Men det vill inte Barcelonas stjärnor göra.
Enligt As har de tackat nej till att göra detta – trots presidentens erbjudande.

Klubbar runtom i världen tvingas att agera till följd av coronakrisen. Med inställda eller uppskjutna ligor går publikintäkterna ner till noll – samtidigt som löner ska betalas.

Därför väljer många klubbar att korttidspermittera spelare och ledare för att klara av den ekonomiska smällen.

Häcken, Frölunda och IFK Göteborg är några av de svenska klubbarna som valt att gå den vägen. Blåvitt sade även upp två personer.

– Mitt jobb är att säkerställa IFK Göteborgs överlevnad i första hand, då är alla vapen tillåtna, berättade Blåvitts klubbdirektör Max Markusson.

LÄS MER: IFK Göteborg säger upp personal och permitterar spelare

Barcelonas stjärnor vägrar

Även i Spanien finns möjligheten att korttidspermittera anställda, inte bara inom idrotten. FC Barcelonas president Josep Maria Bartomeu ville utnyttja den valmöjligheten och kallade därmed till ett möte där han ville att alla i delar av föreningen (fotboll, handboll, basket och futsal) skulle gå ner i lön med 70 procent.

Det rapporterade bland annat Sport.

Men presidenten har mötts av kalla handen. Spelarrådet i Barcelonas fotbollslag består av Leo Messi, Sergio Busqutes, Sergi Roberto och Gerard Piqué och enligt As har de meddelat Bartomeu att man inte tänker gå ner i lön.

Detta trots att han, enligt den spanska sajten, erbjudet A-laget att endast behöva gå ner i lön med 50 procent.

As skriver dock att FC Barcelona kan sänka lönerna ändå – detta då man har lagen på sin sida.

Har donerat miljoner

I rättvisans namn ska dock tilläggas att Leo Messi har visat prov på enorm givmildhet under coronakrisen. Superstjärnan donerade nämligen motsvarande närmare 11 miljoner kronor till sjukhuset Clinic i Barcelona, det skriver flera spanska medier.

Dessutom ska han skänkt samma summa till ett sjukhus hemma i Argentina.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.