Barcelona uppges kräva 100 miljoner av Neymar

Barcelona vill ha pengar av Neymar, inte så lite pengar heller. Enligt spanska El Mundo ska klubben räknat fel på 100 miljoner kronor – vilket man nu kräver brassen på.

ANNONS
|

Inte sedan 2017 har Neymar tillhört Barcelona, det var då han lämnade klubben för franska Paris Saint Germain. Prislappen för övergången landade på svindlande 2,2 miljarder kronor.

Men sedan dess har den spanska storklubben och Neymar befunnit sig i en rättslig tvist.

Barcelona har krävt 90 miljoner av brassen, på grund av ett kontraktsbrott. Neymar, å andra sidan, har krävt 300 miljoner kronor på grund av en utebliven sign on-bonus.

Men i somras, efter tre år, meddelade Barcelona på sin hemsida att man vunnit tvisten.

"Klubben välkomnar domen som offentliggjordes i dag i rättegången mellan FC Barcelona och spelaren Neymar Jr gällande sign on-bonus i spelarens sista kontraktsförlängning. Domen innebär att spelarens begäran avslås och att han åläggs att betala klubbens rättegångskostnader på 6,7 miljoner euro (drygt 70 miljoner kronor).”, skrev klubben på sin hemsida.

ANNONS

LÄS MER:Neymar förlorar tvist med Barcelona

Kräver Neymar på 100 miljoner

Nu kan Brassen komma att få betala ännu mer pengar till Barcelona.

Det är spanska tidningen El Mundo som skriver att La Liga-klubben har upptäckt att man betalat ut för mycket till Neymar – rättare sagt omkring 100 miljoner för mycket.

Detta ska ha kommit fram efter en skatteinspektion där man nu ska sett att Neymar fick för mycket pengar.

Nu kräver man att han betalar tillbaka pengarna.

I oktober kom rapporter från katalanska Rac1 om att Barcelona befinner sig i en enorm ekonomisk kris och att man riskerar att gå i konkurs i januari om man inte skär ner på spelarlönerna med nästan två miljarder.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS