Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Barcelona allt närmare miljardaffär

Tidigare i somras sålde de under uppmärksammade former Neymar. Nu uppges klubben vara nära att kunna knyta till sig en ersättare för superstjärnan.

Efter att ha förlorat dubbelmötet i spanska supercupen med Real Madrid med sammanlagt 1-5 har Barcelona fått en tung start på säsongen. 

Men på efter onsdagens match kommer uppgifter från klubbens Pep Segura om att klubben har kan ha förstärkningar på väg. Liverpools Philippe Coutinho och Borussia Dortmunds Ousmane Dembele.

– Vi vet att vi måste förstärka laget och det är vad vi gör. Vi måste hjälpa laget. Vi är nära Coutinho och Dembele. VI diskuterar villkoren men vi vet inte när det kommer vara klart. Vi hoppas att dom är Barcelona-spelare den här säsongen, ska Pep Segura ha sagt i spanska TV3.

Båda spelarna ska ha uttryckt vilja att gå till den spanska storklubben. Enligt rapporter i brittisk media har Coutinho lämnar in en övergångsförfrågan till Liverpool efter att klubben nekat ett bud på ungefär en miljard. Den brittiska klubben har i sin tur tydligt deklarerat, via sin hemsida, att den brasilianska stjärnan inte är till salu.

I Tyskland har Dembele blivit avstängd av sin klubb efter ha missat en träning. Vilket har spätt på transfer-ryktena ytterligare. Tysk media har rapporterat om att Dortmund vill ha runt en miljard för sin supertalang. 

Tidigare i somras sålde Barcelona Neymar till PSG för 2,1 miljarder. Den brasilianska stjärnan blev då världens dyraste spelare. Sedan dess har Barcelona gjort klart med den defensiva mittfältaren Paulinho, men inte lyckats hitta någon ersättare till sin rekordförsäljning. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.