Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Barcastjärnans vädjan: "Gå inte till United"

Zlatan Ibrahimovic ryktas vara nära Manchester United. Inte bra, menar Barca-stjärnan Gerard Pique, som är rädd att United ska bli "anti-Guardiola" med både svensken och José Mourinho på Old Trafford.

Det är många fotbollssupportrar, inte minst i Sverige och England, som drömmer om att få se Zlatan Ibrahimovic i Premier League. Och ihärdiga rykten fortsätter att peka på att stjärnan är nära en flytt till Old Trafford och Manchester United. Där kommer svensken i så fall att återförenas med sin före detta tränare, från tiden i italienska Inter, José Mourinho.

Men det finns de som inte vill se svensken i den röda delen av Manchester. Barcelona-stjärnan, Zlatans tidigare lagkamrat och vän, Gerard Pique, som själv har spelat i Manchester United, är en av dem. Anledningen? Mittbacken räds att Manchester United i och med Zlatans och Mourinhos intåg hos den engelska PL-jätten ska göra att den frostiga relationen med Pep Guardiola, som har tagit över Uniteds ärkerival, Manchester City, ska försämras ytterligare. 

– Om Zlatan, som det ser ut att bli, går dit och vad Manchester United kommer att bli då ... Då är det bättre att Ibrahimovic inte går dit, säger Piqué, enligt Sport. 

Spanjoren menar att Mourinho och Zlatan tillsammans skulle skapa ett "anti-Guardiola-klimat" och göra spanjoren impopulär. Enligt den spanska tidningen förklarar Pique också i intervjun att relationen mellan Mourinho och Guardiola under deras tid som tränare i La Liga var allt annat än bra. Försvarsbjässen bekräftar dessutom att Zlatan och Pep Guardiola inte kom särskilt bra överens, något Zlatan själv kommenterat, bland annat i sin bok.

Återstår att se var Zlatan Ibrahimovic hamnar. En sak är i varje fall säker. Derbyna i Manchester kommer få sig en extra krydda kommande säsong om anfallaren väljer att skriva på för United. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.