Paulinho blev tvåmålsskytt för Häcken, men det räckte inte till seger.

|

Han hade väntat på den här dagen. Länge.

Ända sedan återkomsten blev officiell i mitten av april hade Paulinho sett fram emot att få dra på sig den gulsvarta tröjan igen. Sett fram emot att bli spelklar och återigen hjälpa klubben han lämnade 2010.Allt det där syntes så tydligt.

När 29-åringen vandrade ut på Bravida Arenas plastgräs för match mot Hammarby gjorde han det med så mycket fotboll i benen.

Redan efter en dryg minut tog yttermittfältaren emot bollen på sin vänsterkant. Han kikade uppåt, drev inåt och dundrade av ett fräsande skott precis över ribban.

Oerhört nära där.Det skulle bli ännu bättre en stund senare.

I matchminut 41 fick han chansen från elva meter.

Nasiru Mohammed hade dribblat sig in i straffområdet, Mats Solheim hade varit för tuff i ryggen och domaren Markus Strömbergsson hade pekat på straffpunkten.

Paulinho var iskall. När debuterande bortamålvakten Ögmundur Kristinsson kastade sig åt höger la Paulinho bollen i andra hörnet.

Målet betydde 2-1. Mohammed Abubakari hade gett Häcken ledningen med ett vackert långskott efter 22 minuter. Fredrik Torsteinbø hade kvitterat från nära håll bara fem minuter senare.

– Vi var nöjda med 2–1-resultatet i paus, men inte med vår prestation. Vi var alldeles för långsamma i vårt passningsspel och bjöd in Hammarby, säger tränaren Peter Gerhardsson.

I den andra halvleken fortsatte Paulinhos show.

Framspelad av Alexander Jeremejeff placerade han in 3-1 bara sekunder efter att domaren hade satt pipan i munnen.

Avgjort där? Icke.

Istället kom Hammarby tillbaka in i matchen.

Först reducerade Johan Persson med en mäktig volley. Sedan kvitterade Erik Israelsson med ett dundrande högerskott.

3–3. Det blev slutresultatet.

Närmast att trycka in ett segermål var Paulinho som avslutade precis utanför från nära håll med bara sekunder kvar på klockan.

– Den tog på målvaktens fot ... Kanske gör jag hattrick i nästa match, säger han och tillägger.

– Men jag är nöjd med mina två mål. Jag tycker att jag gjorde en bra match.

Det tyckte även Peter Gerhardsson:

– Hans första match var väldigt bra. Han blev lite trött på slutet och fick krampkänningar. Men hans första 90 minuter i allsvenskan bådade gott.

3–3 Erik Israelsson (63).

Varningar, Häcken: Ivo Pekalski, Mohammed Abubakari, Dardan Rexhepi. Hammarby: Johan Persson, Mats Solheim.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.

Publik: 6 123.

SÅ VAR MATCHEN

Sex mål säger det mesta. Det här var en sprakande tillställning med två lag som bara hade riktat in sig på tre poäng. Det såg länge ut som att Häcken skulle lyckas bäst. Men Johan Persson och Erik Israelsson förvandlade 3-1 till 3-3. Ett rättvist slutresultat.

HÄCKENS TRE I TOPP

3 p: Paulinho

Vilken återkomst! Två mål och mängder av bländande prestationer. Han kommer betyda mycket för Häcken framöver.

2 p: Mohammed Abubakari

Tog ett stort ansvar på ett mittfält utan båda bröderna Gustafson. Målskytt dessutom.

1 p: Nasiru Mohammed

Snabb och frejdig. Oroar ständigt. Fixade straffen till 2–1.

HÄCKENS LAG

4-3-3: Christoffer Källqvist – Simon Sandberg (Joel Andersson, 45), Jasmin Sudic, Leonard Zuta, Kari Arkivuo – Ivo Pekalski (Adam Andersson, 74), Rene Makondele, Mohammed Abubakari – Nasiru Mohammed, Alexander Jeremejeff (Dardan Rexhepi, 69), Paulinho.