Lasse Vibe med lagkaptensbindeln runt armen.
Lasse Vibe med lagkaptensbindeln runt armen. Bild: JOHAN AXELSSON

Bar kaptensbindeln: "Ger självförtroende till alla"

Sebastian Ohlsson skadad – då fick Lasse Vibe ta över den blåvita lagkaptensbindeln. Ett logiskt beslut, enligt tränaren Poya Asbaghi.
– Det är inte för intet att många spelare fick sig ett lyft när han kom, säger han.

ANNONS

Fram till lördagens möte med Östersund hade Sebastian Ohlsson startat och burit lagkaptensbindeln i IFK Göteborgs samtliga allsvenska matcher 2019.

När han så saknades på grund av skada var frågan: Vem skulle ta över ledarrollen?

Svaret blev Lasse Vibe.

– Av de som startade tycker jag definitivt att Lasse är den mest naturliga ledaren. Det tror jag alla tycker, säger tränaren Poya Asbaghi.

Förutom Vibe är Sebastian Eriksson en blåvit vicekapten. Han satt på bänken mot Östersund.

Hur mycket betyder Vibe för IFK Göteborg, Poya Asbaghi?

– Han är en person som tar hand om alla, ger självförtroende till alla. Det är inte för intet att många spelare fick sig ett lyft när han kom. På träningar ger Lasse feedback innanför linjerna som ingen tränare kan göra. Sedan är han hård också. Om någon inte gör rätt så säger han till.

ANNONS

"Jävligt bra på att spela fotboll också"

Lasse Vibe återvände som bekant till IFK Göteborg i våras. 32-åringen kom från Kina och Changchun Yatai då.

Sedan dess har han startat fem matcher, gjort två mål – och inte minst lyft sina medspelare.

– Han är en fantastisk människa. Han tar hand om oss unga, hjälper oss och sätter krav på oss. Han är grym alltså, säger Emil Holm och fortsätter:

– Han får alla i laget att dra åt samma håll. Det är svårt att beskriva, men han är en riktigt bra gubbe att ha i laget. Sedan är han jävligt bra på att spela fotboll också!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS