Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Balkander: Tre poäng är tre poäng – och Sören Rieks bäst på plan

Ibland kommer saker i skymundan, som ett allsvenskt fotbollsderby samma kväll förbundskaptener bekräftas och seriefavoriter förlorar mot nykomlingar, men tre poäng är tre poäng – och Sören Rieks bäst på plan.

Ibland beklagar man sig, som utsänd, betald skribent, över att inte kunna välja soffan och zappa fotbollsderby, med hockeyslutspel och Champions League-drama. 

Gärna med något gott att dricka därtill (självklart handlar det om ett streck på flaskan). 

Andra kvällar är det underbart att stå mitt i flödet, som på Gamla Ullevi en onsdag i början av april, när pausfikat innehåller mer eller mindre välgrundande spekulationer om Janne Andersson för- och nackdelar som svensk förbundskapten och om bekräftelsen – strax före slutsignalen – därmed betydde att Jörgen Lennartsson definitivt kan strykas från listan. 

Som tröst för all de Häckenanhängare, som misströstade efter sur 0-1-förlust i detta Göteborgsderby, kan nämnas att större elefanter än Hisingsvarianter sköts i sank denna fotbollskväll. 

IFK Göteborg, en av allsvenskans stora förhandsfavoriter, vann tre poäng på Gamla Ullevi och räknade in ytterligare någon på Stadsparksvallen. 

Analysen från de båda tränarna, Jörgen Lennartsson och Peter Gerhardsson, var samstämmig. Frejdig inledning, visst spelövertag BK Häcken, trötta spelare i slutet och chans till både 1-1 och 2-0.

Jag skriver under på det och plockar, förutom Sören Rieks fina mål och övriga prestation, Demba Savage skott i ribban och några oväntade byten. Martin Ericsson skadade sitt lår och blir borta en tid, Paulinho hade tydligen inte tränat sedan i söndags och byttes också ut tidigt, Emil Salomonsson, som var MYCKET BRA, hostade sig av planen i inledningen av andra halvlek. 

Jag missade att ställa den frågan på presskonferensen, men Häcken fick, som jag uppfattade det, ytterligare en skada på Rasmus Schüller. 

Ställer följande retoriska fråga: Skall vi räkna bort Malmö FF från guldstriden efter den här kvällen? Självklart kan Häcken, både ur ett sportsligt och matematiskt perspektiv, blanda sig toppstriden igen. 

På lördag kommer IFK Norrköping och Sveriges nya förbundskapten Janne Andersson till Bravida Arena. 

Lennartsson gratulerade och önskade Andersson lycka till i nya uppdraget, Gerhardsson ville vänta med att kommentera utnämningen, fullt fokuserad på Häcken. 

Från mitt perspektiv är valet av "Party-Janne" som ny förbundskapten oväntat, inte fel, men oväntat. Jag uppfattade att både Lennartsson och Håkan Ericson låg före i spåret. 

Och kanske går det att tolka in svaren från Lennartsson på presskonferensen, där jag frågade om han hade velat ha jobbet. ”Inga kommentarer”.

Har du fått frågan? ”Inga kommentarer”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.