Balkander: Sudic saknades – inget snack om saken

Vi har berömt Mikael Stahres Häcken för att vara ett mer cyniskt, bättre försvarande fotbollslag än det Häcken han tog över. Det fanns, fram till på söndagseftermiddagen, statistiska bevis som gav stöd för den tesen.

|

Ett insläppt mål på tre matcher är nu plötsligt tre– och en skön 1-0-ledning i paus vändes till 1-2 och årets första förlust.

Dessutom på hemmaplan och mot ettIFK Norrköpingsom kom till spel med tre raka förluster; en i cupen och två i serien.

Vi skall, när vi analyserar den matchen i detalj, ha klart för oss att det var en mycket bra fotbollsmatch, men två offensivt skickliga lag, mellan två lag med en väl genomtänkt taktisk plan.

Häckens problem var att avståndet till motståndarna under första halvtimmen av andra halvlek var för stort. Det gäller hela laget.

Läs hela inlägget på Mattias Balkander fotbollsblogg.