Balkander: "Mycket snack - lite verkstad"

ANNONS
|

Hur ser du på IFK Göteborg i dag jämfört med i höstas?

– Rörigare. Jag tror att det ordet passar bäst. Rätt mycket snack och ganska lite verkstad. De har tappat sin stjärnpartner, bytt tränare och släppt iväg ett dussintal dugliga fotbollsspelare, men än så länge, var sig kvalitativt eller numerärt, lyckats ersätta dem.

IFK Göteborg har ju fått nobben av ett par spelare högt upp på önskelistan samtidigt som en klubb som Malmö FF presenterar det ena nyförvärvet efter det andra, vad beror det på?

– Jag tror att vi ska hålla isär sakerna här. Att Malmö FF presenterar spelare är nödvändigt eftersom de har blivit av med spelare. Än så länge skall vi inte dra några slutsatser till varför IFK Göteborg verkar ha svårt att komma till avslut i diverse spelarförhandlingar. Sant är dock att åtminstone tre centrala mittfältare, Erik Friberg, Marius Lundemo och Fredrik Ulvestad, som varit på Blåvitts lista valt andra lösningar än en flytt till Göteborg.

ANNONS

Om du fick välja, vilket nyförvärv skulle göra mest nytta hos IFK Göteborg?

– Det går inte att ge ett seriöst svar på den frågan. Allt hänger ihop med vilka spelare som är tillgängliga och hur mycket IFK Göteborg väljer att satsa på just den positionen eller personen. Just nu är behovet störst på mittfältet. Svarar jag Pontus Wernbloom där blir jag hyllad i supporterkretsar, men den övergången är knappast realistisk i nuläget. Pontus vill snarare hitta en ny klubb ute i Europa.

Portugal och Atlantic cup, vad är det tränaren Jörgen Lennartsson helst vill ha svar på under veckan?

– Att Lasse Vibe blir kvar i klubben, att Mats Gren löser de nya spelarna, framför allt en central mittfältare, och att han slipper skador på de befintliga. Det är överordnat alla former av resultat.

Finns Lasse Vibe i IFK Göteborg när allsvenskan drar igång?

– Jag har svårt att se det. Samtidigt har Lasse varit tydlig med att han inte tar vad som helst. Blåvitts prislapp har hittills verkat vara för hög och dessutom – än så länge – icke förhandlingsbar. IFK har, även utan Vibe, ett starkt anfallspar i Mikael Boman och Gustav Engvall.

Till sist, hur kommer alla att kunna ta del av all din rapportering?

ANNONS

– Det är väl som vanligt, i tidningen och på webben. Jag ska se till att uppdatera bloggen lite oftare än på sistone också.

ANNONS