Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Balkander: "Jo, Stahre har förändrat Häcken"

Jag säger som Mikael Stahre. Häcken hade i alla fall tur med vädret. Och är – trots alla skador – obesegrat efter två matcher. Jag förstår hans frustration, men skriver vad jag tänker: Det här var två topplag.

Här förbereder sig lag, spelare, tränare och sportchefer för långa och framgångsrika säsonger, det värvas spelare, slipas på taktik, tränas på detaljer och görs matchplaner. 

Noggrant, minutiöst, professionellt och dedikerat. 

Och så pang. Första knäskadan redan i andra minuten. Förre djurgårdaren Alexander Faltsetas fastnade med foten på Kevin Walkers rygg, föll otäckt och ville trots enorm smärta spela vidare. 

Det ville möjligen Jasmin Sudic med. Efter tre korsbandsskador och tappert rehabarbete är den mannen inte värd ytterligare en knäskada. Jag lider så med mittbacken vars säsong möjligen tog slut redan nu, en ljummen vårdag på Hisingen. Det lät så i korridorerna på Bravida arena, även om beskedet dröjer till måndag. 

Som Mikael Stahre sade. Det var det bara att kasta den offensiva matchplanen i papperskorgen. Som jag uppfattade första halvlek var det två bufflar som stångade pannor mot varandra, två jättar som hade bestämt sig.
Inga blottor bakåt, hellre hållen nolla, än mål framåt. Vi väntade på öppningar, men fick inga.

Vi saknade målchanser och blev i princip utan. Där skall spelare som Rasmus Lindgren, Erik Friberg, Kim Källström och Kevin Walker framhållas. 

Matchens bästa läge, det egentligen enda, var Paulinhos skott från straffområdsgränsen efter fin framspelning av Alexander Farnerud. Där visade Andreas Isaksson klass. 

Jag hörde visserligen Kim Källström i en tv-intervju tala om att Djurgården lyckades hitta in bakom Häckens backlinje ett antal gånger och det kan stämma. Men heta målchanser? Njae …
När inget kunde bli värre skadade även Gustav Berggren knäet. Han försökte, kom in igen, men tvingades halta ut. Och när Kari Arkivuo bara minuterna senare lindade vaden utanför planen var det tufft att heta Mikael Stahre. Jag uppfattade dessutom lättare skador, som andra dagar förmodligen lett till byte, på både Juhani Ojala och Alexander Farnerud. 

För Häcken gäller det nu att slicka såren. Räkna in trupperna. Möjligen agera och leta nya spelare. Jag utgår från att Rasmus Lindgren fortsätter på mitten, att Sudic behöver ersättas och att Faltsetas vilar den närmaste tiden. 

Trots allt. Nya Häcken har hållit två nollor. Stahres Häcken är svåra att göra mål på, men vad hände med Alhassan Kamara? Knappt en chans nu heller.

Vem sade att Mikael Stahre inte har förändrat Häcken? 


Manifestationen från Djurgårdsfansen före matchen var fin. "Stockholm i våra hjärtan. Vi tänder ett ljus för de drabbade".

Plus

IFK Göteborgs seger mot Sirius imponerar. IFK Göteborg imponerar. Nederlagstippat, kritiserat och nu plötsligt ett lag, ett vinnande lag. Dessutom tre poäng på bortaplan. Mot Sirius som gjorde tre mål i premiären. AFC Eskilstuna nästa. 

Minus

Alla skadorna förstås. Jag tyckte extra synd om Gustav Engvall, vars säsong framstår som en fars. In och ut, fram och tillbaka och nu skadad. Igen.