Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Balkander: "Jag älskar årsmöten"

Nio dagar, tre årsmöten. Jag har fått dosen. Öis höll bra klass, rejäla diskussioner, en del kritik, ett par voteringar och en framåtblickande känsla. Bäst: Att fotbollen valde att låta friidrotten efterskänka en skuld på en miljon. Till fotbollen.

Jag kan helt ärligt inte förklara hur det hängde ihop. Mer än att Öis i fjol delades upp på fyra föreningar och att fotbollen hade en gammal skuld till friidrotten, som skulle betalas tillbaka med 100 000 kronor om året.

Eftersom friidrottens ekonomi är så bra drogs kravet tillbaka.

Skrivet i samma mening som att Öis fotboll 2016 gjorde ett plusresultat på 100 000 kronor och har ett eget kapital med samma storlek.

Det finns alltså inte mycket att ta på. Och jag snackade en stund med Kristoffer Allbäck (som inte lovade att värva tillbaka kusinen Marcus till klubben) om den ekonomi som från ett styrelseperspektiv nu blir hans huvudvärk/utmaning.

Överhuvudtaget blir det mycket Allbäck i Öis igen, där Kristoffers bror Niklas redan har en central roll på Öisgården.

Inför IFK Göteborgs årsmöte förra måndagen fanns en föreställning om en lugn kväll, inför Häckens en vecka senare var frågan inte ens uppe, medan Öis årsmöte förväntades bli livat.

Det blev det inte. Däremot framfördes en del kritik från cirka 15 närvarande om hur det kunde ta så lång tid att avsluta Pierre Edströms anställning som klubbdirektör.

Valberedningens förslag att välja om Joacim Nordh som ordförande kritiserades från en medlem med orden ”han är direkt skadlig för vår förening”.

Det var det inte så många andra som tyckte.

Joacim Nordh valdes, efter votering och rösträkning, om till ordförande där uppskattningsvis 90 procent av de närvarande höjde sin arm för Nordh.

Nordh förkunnade tidigare under kvällen att Öis skall tillbaka till allsvenskan, men att styrelsen inte ämnar äventyra föreningens ekonomi på vägen dit.

Jag noterar, lite i marginalen, att Öis har gjort en bra styrelsevärvning i Jan-Eric Lien, med Svenska fotbollförbundets högsta utbildning Pro License i portföljen.

Öis fotboll lämnar härmed ett händelserikt 2016 bakom sig. Det är ofta så i fotbollsklubbar nuförtiden. Ambitionerna står inte alltid i paritet med sportslig förmåga och ekonomisk kapacitet. Öis har just nu två anfallare i truppen. Två väldigt bra anfallare, men bara två. I nuläget finns inte pengar till fler.

Man skall ha med sig det när man pratar om allsvenskan i en snar framtid.

Alla öisare ute i stugorna skall också veta att premiärmatchen och Gaisderbyt exkluderat innebar 100 000 i intäkter per seriematch.

Det borde väl inte vara helt omöjligt att bättra på under 2017?

Att Janne Carlsson återvänder i ny roll – ledamot i valberedningen – är sagan om föreningskattens nio liv. Spelare, tränare, sportchef och nu ytterst ansvarig för vilka som skall styra Öis framåt.

Coolt!

 

Plus: Jag älskar årsmöten. Särskilt de som innehåller åsikter. Det här var ett sådant. Bra jobbat.

Minus: Öis vet inte hur långt avtalet med Matz Thorsson om Öisgården är. Kan vara läge att ta reda på!