Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Balkander: "Är Stahres smekmånad redan över?"

Mikael Stahre kom till IFK Göteborg för att vinna guld och har handplockats av BK Häcken för att åstadkomma något liknande. Efter två raka förluster är frågan om smekmånaden redan är över?

Favoritstämplar kan inverka negativt på fotbollslag, BK Häcken har historiskt sett alltid gillat att flyga under radarn. Försäsongssnacket om att Sonny Karlssons nya skapelse skulle kunna utmana om SM-guld har fått sig en rejäl törn i upptakten av 2017.

Efter tre halvlekar var noll mål gjorda, fyra insläppta och lagkaptenen Rasmus Lindgren olyckligt nässkadad. En riktig ökenstart på säsongen och lägret i Dubai.

När matchen mot Molde, som föll mot IFK Göteborg i fjolårets Dubaicup med 1-2, summerades fanns dock följande ljusglimtar.

AlhassanCrespoKamara visade iskyla både från straffpunkt och som ”sniper” i straffområdet. Precis som för Tobias Hysén häromdagen är det viktigt för tänkta målskyttar att näta tidigt. Kamara kommer efter det här bara bli bättre.

I fjol var det Alexander Jeremejeff och Paulinho som genom starka försäsongsinsatser skapade förväntningar i Häckenled. Mot Molde lyste Nasiru Mohammed klarast: Pigga ben, lätta fötter, snabbt steg och utvecklad teknik.

Han är i Demba Savage och Paulinhos frånvaro viktigare än någonsin; mot Molde i flera kombinationer med Alexander Farnerud.

Alexander Faltsetas. I knivskarp konkurrens med Mohammed Abubakari och Erik Friberg, men även Gustav Berggren om de defensiva platserna centralt på mittfältet.  Djurgårdsförvärvet visade i debuten att han tänker lägga beslag på en av tröjorna. Uthållig, duellstark, men sällan ojuste. Det sista blir viktigt när varningar får betydelse för avstängningar och poängutdelning i höst.

Däremot hade nyförvärvet David Engström, som ersatte Rasmus Lindgren intill Jasmin Sudic i mittförsvaret, ingen lyckad dag på jobbet. Värnamoförväret hängde inte med Sander Svendsen vid 0-1, orsakade straffen vid 0-2 och blev rejält ifrånsprungen av samme Svendsen vid ställningen 0-3.

Häckens spelare har hittills hyllat sin nye tränare, framför allt för den energi Mikael Stahre står för. Nu finns risken att det börjar knorras lite och i alla fall funderas.

Rent taktiskt hänger Stahre kvar vid Peter Gerhardssons beprövade 4-2-3-1-system; Häckens klubbtaktik, som inte skall påverkas av vem som för stunden tränar laget.

Efter 0-1 mot Ålborg och 2-3 mot Molde är det tydligt att försvarsförmågan är fortsatt bristfällig. Där bör Mikael Stahre lägga mest kraft framöver.

 

Plus: Gustav Berggren stod för ett inspirerat inhopp, liksom Dalihu Irandust och Lucas Hedlund.

Minus: Magnus Pehrsson har fått en tuff start som MFF-tränare. 0-1 mot Helsingör följdes under lördagen upp av 0-2 mot Östersund. Apropå tänkta topplag.