Bakslaget för "Paka" – tvingas opereras

Patrik Karlsson-Lagemyr blir inte av med sina fotproblem. Nu tvingas talangen lägga sig på operationsbordet. – Det är såklart segt, men det är skönt att det blir av, säger han till GP.

ANNONS
|

Han har varit borta i många veckor. Patrik Karlsson-Lagemyr sas vara redo efter det första landslagsuppehållet under Janne Andersson. Men hans fotskada har inte läkt som den skulle trots flera veckors frånvaro och rehabträning. Därför får han nu lägga sig på operationsbordet.

– Ett tråkigt besked för honom. Samtidigt nödvändigt. Nu kommer vi att få tillbaka ”Paka” hel och fräsch inför nästa säsong, säger IFK Göteborgs sjukgymnast Fredrik Larsson till klubbens hemsida.

Beskedet om att han måste opereras fick Karlsson-Lagemyr under tisdagen. Ett besked som han är ganska glad över.

– Det är såklart segt, men det är skönt att det blir av. Jag har ju varit borta ganska länge och haft on. Det är tufft att kunna träna och sedan få ont igen. Men det här kommer att bli bra, säger han.

ANNONS

Hur länge är du borta?

– Det snackas om tre månader efter operationen. Men jag ska vara redo till nästa säsong, det ska inte finnas någon fara för det.

Tungt att missa så mycket?

– Ja! Men jag har ju haft en hel del motgångar redan i min karriär. Jag hade ansiktsförlamningen, jag har haft körtelfeber så jag har haft min del. Nu hoppas jag att jag kan klara mig resten av karriären.

Vad säger du om stödet från fansen?

– Det uppskattar jag väldigt mycket! Det har varit mycket fina ord men jag vill ju bara ut och spela fotboll men det är klart att man uppskattar allt fint som sägs.

Enligt Larsson ska Mikael Boman ha höjt intensiteten i sin träning och går framåt efter knäskadan. Billy Nordström kör för fullt inom några dagar och Kasim Prosper är dag för dag.

ANNONS