Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Bakslaget för Öis – Jobe blir borta i ett par veckor

Bubacarr Jobe, 25, haltade av mot Trelleborg. Nu visar det sig att mittfältaren blir borta i flera veckor – ett blytungt bakslag för Öis som nu letar efter nyförvärv.

Bubacarr Jobe tvingades kasta in handduken mot Trelleborg. Då haltade den 25-årige mittfältaren av planen och Öis fick ännu en skada efter att Calle Wede nyligen dragit sitt korsband.

Nu visar det sig att även Jobe blir borta en tid.

– Jag ska upp och titta på röntgenbilderna men redan nu kan man säga att han blir borta i minst fyra till sex veckor. Det blir så innan han kan belasta fullt ut igen, säger Lars Peterson, lagläkare för Öis.

Vad är det för skada?

– Det är en hamstringskada. En blödning där man inte vill störa processen för tidigt. Den vanligaste skadan i Premier League är att man går på för tidigt efter en hamstringsskada. Man får ofta bakslag om man är på för tidigt där.

Nu väntar alltså ett par veckors rehab för Bubacarr Jobe innan han är redo för spel igen. Redan nu kan han hålla igång med cirkulationsträning utan att belasta muskeln för hårt eller träna med något motstånd.

– Gradvis kan du sedan öka belastningen och cirkulationen. Det ökar även läkningstakten, säger Peterson.

Klubben letar nyförvärv

För Öis del kommer den skadan inte särskilt lägligt. Redan efter mötet med Trelleborg öppnade huvudtränaren, Keith Millen för att Öis skulle behöva agera på spelarmarknaden.

– Jag och Igor Krulj (sportchef) har pratat, och kommit fram till att vi behöver ta in en eller två spelare. Jag vill inte ha in truppspelare, utan spelare med erfarenhet som kan komma in och ha en inverkan på laget. Jag tänker inte säga en specifik position, för marknaden är begränsad. Vi får helt enkelt se vilka kvalitetsspelare som är tillgängliga, sa han då.

Igor Krulj öppnade även han på att man tittar efter potentiella nyförvärv.

– Med tanke på skadan på Wede och att det är lite ovisst kring Bubacarr så tittar vi på vad vi kan förstärka offensivt. Samtidigt har vi också spelare i truppen som kan kliva fram, sa han nyligen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.