Bakslag för IFK Göteborg – Erlingmark missar ödesmatchen mot Helsingborg

Imorgon möter IFK Göteborg Helsingborg i en match som kan bli direkt avgörande för spel i allsvenskan nästa säsong. Nu kommer beskedet att en av nyckelspelarna – August Erlingmark missar matchen efter att ha blivit satt i coronakarantän.

ANNONS
|

Det är IFK Göteborg själva som på klubbens hemsida går ut med nyheten att ”Agge” är satt i karantän efter att en närstående testats positivt för covid-19.

”IFK Göteborg följer alla riktlinjer och har vidtagit alla tillgängliga åtgärder för att minska risken för smittspridning”, skriver de i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Lagkamraterna om ”Pakas” skada: ”För jävligt”

Anhörig smittad

Klubben poängterar att det inte finns några tecken på smittspridning i laget, och att det inte är August Erlingmark själv som testats positivt för smittan. Men eftersom en närstående testats positivt är han nu i karantän enligt de riktlinjer som utformats av Folkhälsomyndigheten och Svensk Elitfotboll.

ANNONS

– Det är riktigt tråkigt att missa matchen men samtidigt är det viktigt att följa de riktlinjer och rekommendationer som finns. Jag kommer att stötta laget där jag är och förhoppningsvis är jag tillbaka snart igen, säger Erlingmark själv i pressmeddelandet.

Sedan tidigare står det också klart att Patrik Karlsson Lagemyr missar matchen efter skada i Blåvitts förra match. Det blir alltså en decimerad trupp i söndagens ödesmatch i Helsingborg.

Ett glädjebesked för klubben är dock att Matttias Bjärsmyr, som inför matchen mot Malmö FF för två veckor sedan testade positivt för covid-19, är friskförklarad och tillbaka igen.

LÄS MER: Patrik Karlsson Lagemyr opererad – lång rehab väntar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS