Beskedet kring skadade Blåvitt-mittbacken

IFK Göteborgs mittback Kristopher Da Graca tvingades avbryta fredagens träning på grund av skada. Spel i premiären mot AFC Eskilsuna är dock inte uteslutet – än.
– Han fick en känning i vaden, säger fysioterapeut Calle Persson.

ANNONS
|

Han tvingades kliva av i genrepet mot Örgryte förra helgen – då var det inget allvarligt. Men nu ser Kristopher Da Gracas medverkan i söndagens allsvenska premiären osäker ut.

Under fredagens träning tvingades mittbacken kliva av på grund av skada. Han sågs sittandes på bänken.

Huruvida det blir spel i premiären mot AFC Eskilstuna är i dagsläget oklart.

– Jag vet inte, vi får se, säger huvudtränaren Poya Asbaghi.

Senare under fredagseftermiddagen tillägger fysioterapeut Calle Persson:

– Han fick en känning i vaden i samband med träningen. Vi vill inte ta några risker så vi tog av honom. Vi kommer göra vidare bedömning, i morgon (lördag) först om det är aktuell med spel på söndag eller inte. Om det inte är aktuellt med spel gör vi en MR på måndag. Vi får se hur han svarar här under natten.

ANNONS

Så, spel i premiären är inte uteslutet än?

– Nej, det är inte uteslutet.

Förklaringen till att Da Graca tvingades kliva av derbyt mot Örgryte var en liten överansträngning i vänster höft. De problemen ska vara borta nu.

– Ja, det var inget stort, säger Calle Persson.

Därmed återstår det alltså att se hur illa vadproblematiken är.

Vad gäller Sargon Abraham, som brottas med en skada i höftleden, så står det nu helt klart att han inte kommer till spel mot AFC Eskilstuna.

– Han kommer inte spela på söndag, sedan får vi se. I den bästa av världar får vi igång honom under veckan, säger Calle Persson.

ANNONS